AABK : Madımak Müze Olmalıdır !

AABK : Madımak Müze Olmalıdır !

AABK : Madımak Müze Olmalıdır ! Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut ÖKER, Madımak Oteli'nin altındaki kebapçının...

A+A-

AABK : Madımak Müze Olmalıdır ! AABK : Madımak Müze Olmalıdır !

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut ÖKER, Madımak Oteli'nin altındaki kebapçının taşınması ile ilgili bir açıklama yaptı. AABK açıklamasını aktarıyoruz;

Türkiye Bir Utançtan Kurtulmanın Adımını Attı

35 insanımızın Sivas’ta, güvenlik güçlerinin gözleri önünde, barbar ve insanlık düşmanı bir güruh tarafından katledilmesinin üzerinden 15 yılı aşkın bir süre geçti.

Büyük bir acı ve ızdırab yaşayan, evlatlarını, aydınlarını kurban veren Alevilerin sorunları bununla da bitmedi. Vahşet mekanı olan Madımak Oteli bir et lokantasına dönüştürüldü ve kalıcı hale getirildi.

35 insanımızın diri diri yakılmasına göz yuman devlet ve dönemin hükümetlerinin yıllarca bu olaya seyirci kalmaları, alevilere ve onların acılarına bakışın da bir yansımasıydı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu olarak utanç verici ve ürpertici bu durumu ilk kez 7 yıl önce Madımak önüne gittiğimizde öğrendik. Yıllarca, bizleri derinden sarsan bu utancın sona ermesi için, "Madımak Müze Olmalı“ talebi, mücadelemizin en önemli hedeflerinden biri oldu. Alevi örgütlerinin verdiği bu kararlı mücadele nihayet ilk ürününü verdi ve Madımak et lokantası olmaktan çıktı.

Alevi Hareketi ve Alevi Kamuoyu açısından büyük bir önem taşıyan bu sorun, Türkiye açısından da önemliydi. Atılan bu adım, devletin bu ayıbı görmesi, bundan ders çıkarması ve acıların kısmen de olsa dinmesinin bir adımıdır. Ancak bu adım yeterli değildir.

Madımak Müze Olmalıdır !

Şimdiye kadar kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, et lokantası olmaktan çıkarılan bu mekanın çiçekçi dükkanı olarak düzenlenmesi düşünülmektedir. Aleviler olarak bu düşünceyi kabul etmemiz düşünülmemelidir. Böyle bir davranış sorunun kabulü değil, geçiştirilmesidir. Bu tür vahşetlerden ders çıkarılması gerektiğini ve bunun da Madımak mekanınının Müze haline getirilmesiyle mümkün olacağını düşünüyoruz.

Bu talebimizin gerçekleşmesi ve Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması için mücadelemiz devam edecektir.

Turgut Öker
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu
Genel Başkanı

Alevihaber.com - 15 Şubat 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.