AB seminerinde çoğunluk türbanlı

AB seminerinde çoğunluk türbanlı

AB seminerinde çoğunluk türbanlıBüyükşehir Belediyesi ve AB Bilgi Merkezi'nin düzenlediği, "AB, kadınlar için ne...

A+A-

AB seminerinde çoğunluk türbanlıAB seminerinde çoğunluk türbanlı

Büyükşehir Belediyesi ve AB Bilgi Merkezi'nin düzenlediği, "AB, kadınlar için ne demek?" adlı projenin tanıtım toplantısına türbanlı kadınlar ilgi gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen, "AB, kadınlar için ne demek?" adlı projenin tanıtım toplantısına katılan kadınların neredeyse hepsi türbanlılardan oluştu. Bazı kara çarşaflı kadınlar da toplantıya katıldı.

Bağcılar Halk Sarayı'nda önceki gün düzenlenen tanıtım toplantısına yaklaşık 300 kadın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çoğunluğunu türbanlıların oluşturduğu kadınlar, Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun AB'nin yapısıyla ilgili verdiği semineri ilgiyle izledi.

Toplantının açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, "Toplumun temelini oluşturan kadınların kendilerini ifade edebilmeleri için yapılan her çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

'Ahlaksız teklif'

Konuşmasında AB'nin adeta bir insanlık sınavı olduğunu anlatan Prof. Dr. Dedeoğlu, "Bu kadar devleti idare etmek için, adli bir kurumsal iradeye ihtiyaç duyulmuş. Siyasiler ne derse onu yapmadıkları gibi, kendi bürokrasilerini de üretmişler" diye konuştu. Bir katılımcının imtiyazlı ortaklıkla ilgili sorusunu da yanıtlayan Dedeoğlu, "Ben bunu ahlaksız bir teklif olarak görüyorum" dedi.

Proje 2.5 yıl sürecek

2.5 yıl sürmesi planlanan, "AB kadınlar için ne demek?" adlı proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin İSMEK kurslarında öğrenim gören kadınlara ve gençlere, AB hakkında bilgilendirici seminerler verilecek. Seminerlerde, AB'ye üyelik süreci, AB'nin kadınlara neler sunacağı ve getireceği değişiklikler anlatılacak.

Tahsin Aksu - İstanbul
Milliyet - 25.10.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.