ABD Büyükelçisi Jeffrey, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni Ziyaret Etti

ABD Büyükelçisi Jeffrey, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni Ziyaret Etti

ABD Büyükelçisi Jeffrey, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni Ziyaret EttiABD'nin Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey,...

A+A-

ABD Büyükelçisi Jeffrey, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni Ziyaret EttiABD Büyükelçisi Jeffrey, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni Ziyaret Etti

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacıbektaş Veli Müzesi'ni ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelen ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey, ilk olarak Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan'ı makamında ziyaret etti. Eldivan ile bir süre sohbet eden konuk büyükelçi, daha sonra Eldivan'a çeşitli hediyeler verdi. Eldivan da Büyükelçi James F. Jeffrey'e bez bebek armağan etti. Kaymakamlık ziyaretinin ardından yürüyerek Hacıbektaş Veli Müzesi'ne geçen Büyükelçi James F. Jeffrey'e Cumhuriyet Meydanı'nda Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da eşlik etti. Konuk Büyükelçiye Hacıbektaş Veli hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, daha sonra müzeyi gezdirdi.

Müze içerisinde Hacıbektaş-ı Veli'nin türbesini ziyaret eden ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey'e, semah da izlediği müzeden ayrılırken belediye başkanı tarafından Hacıbektaş Veli felsefesinde dostluk ve barışı simgeleyen mermer bir güvercin hediye edildi. Büyükelçi James F. Jeffrey, Hacıbektaş ziyaretinde çok şey öğrendiğini ve çok etkilendiğini belirterek ilçeyi önümüzdeki günlerde yeniden ziyaret etmek istediğini belirtti.

Büyükelçi James F. Jeffrey, daha sonra ilçeden ayrılarak Kayseri'ye hareket etti.

Haber Fx - 24 Şubat 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.