ABD nin Alevi ilgisi artıyor

ABD nin Alevi ilgisi artıyor

ABD’nin Alevi ilgisi artıyor  ABD Büyükelçisi Ross Wilson, önümüzdeki hafta yapacağı Hatay gezisi öncesi AKP,...

A+A-

ABD nin Alevi ilgisi artıyor  ABD’nin Alevi ilgisi artıyor 

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, önümüzdeki hafta yapacağı Hatay gezisi öncesi AKP, CHP ve MHP’nin Hatay milletvekilerini yemeğe davet etti. Wilson’un Hatay’daki programı kapsamında Alevi dedeleri ile de görüşeceği öğrenildi. 4 Şubat’taki yemeğe davetli olan CHP’li milletvekilleri, önceki gün Deniz Baykal’dan izin aldılar.

AKP, CHP ve MHP Hatay milletvekillerine önceki gün davetiye gönderen Wilson, milletvekilleri ile öğle yemeğinde bir araya gelmek istediğini belirtti. Kendisine gelen davetiye üzerine yemeğin sebebini merak eden CHP Hatay milletvekili Fuat Çay, danışmanları aracılığıyla ABD elçiliğine ulaştı. Çay’ın danışmanlarına elçilikten verilen bilgilere göre Büyükelçi Wilson, 6 Şubat’ta Hatay’a gidecek. Yemeğin nedeninin “gezi öncesi büyükelçinin bölgeye ilişkin milletvekillerinden bilgi almak istemesi” olarak belirtildi.

İddialara göre, ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Nicholas Burns geçen ay Hatay’a gitti ve Alevi dedelerini ziyaret etti. Burns’un bu görüşmesinde, “Size haksızlık yapılıyor, haklarınızı savunun” dediği de öne sürüldü. Benzer bir tavrın ABD Büyükelçisi tarafından da gösterebileceği endişesini taşıyan vekiller, “Kültürler mozaiği olan Hatay’a ABD’nin ilgisi düşündürücü” dediler. 

Ali ÖZTUNÇ -  VATAN - 2 Şubat 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.