ABD nin yeni silahı: Kuran

ABD nin yeni silahı: Kuran

ABD’nin yeni silahı: Kuran   ABD 254 milyon dolara Irak’taki hapishanelerde Kuran kursu açtı. Tuğgeneral Stone: “Yeni silahımız...

A+A-

ABD nin yeni silahı: Kuran  ABD’nin yeni silahı: Kuran 
 
ABD 254 milyon dolara Irak’taki hapishanelerde Kuran kursu açtı. Tuğgeneral Stone: “Yeni silahımız Kuran. Ilımlı imamlarla çalışıyoruz”

Amerikalılar’ın Irak’taki hapishaneleri bugüne kadar skandallarla gündeme geldi. Ebu Garib hapishanesinde çekilen işkence fotoğrafları ortaya çıktığında dünya şoke oldu. Irak’taki Amerikan hapishanelerinin başına getirilen Tuğgeneral Douglas Stone şimdi bu hatıraları silmek için kolları sıvadı. Hapishaneleri direnişçilerin “fikrini değiştirecek” rehabilitasyon merkezleri haline getirmeye çalışan Stone, LA Times gazetesine “En büyük silahımız Kuran... Direnişçilerin radikal fikirlerini Kuranla değiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Pentagon bunun için Irak’taki iki hapishanede “aydınlanma” sınıfları açtı.

Serbest kalanlar 5 kat arttı

Bu sınıflarda derse giren bir ‘ılımlı’ imam “Onlara Kuran’da insan öldürmeyi günah sayan bölümleri gösterdiğimde çok şaşırıyorlar. Hedefimiz ne uğruna savaştıklarını anlatmak” diyor. 254 milyon dolar bütçeli programın ikinci bölümü ise direnişçilerin durumlarını Amerikalı otoritelerle paylaşmasını öngörüyor. Salıverilmeleri konusunda karar verecek olan kurulun karşısına çıkıp hikayelerini anlatan tutukluların erken çıkma olasılığı artıyor. Dosyanın ele alındığı ilk görüşmede serbest bırakılanların oranı yüzde 8’den yüzde 35’e çıktı.

BAŞARILI OLDU

Her gün Kuran dersine giren mahkumlar dersi sıralarda dinliyor. Bugüne kadar programa katılıp salıverilen 1000 kişiden hiçbiri tekrar suç işlemedi. Yetkililer kursun başarı oranının yüzde 70 civarında olduğunu söyledi.

VATAN - 18.11.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.