"Abdal Musa Dergahı Kutsal, Mermer Ocağı Kapatılsın"

"Abdal Musa Dergahı Kutsal, Mermer Ocağı Kapatılsın"

"Abdal Musa Dergahı Kutsal, Mermer Ocağı Kapatılsın"Abdal Musa Dergahı'nın yakınına açılan mermer ocağının faaliyetlerinin durdurulması...

A+A-

"Abdal Musa Dergahı Kutsal, Mermer Ocağı Kapatılsın""Abdal Musa Dergahı Kutsal, Mermer Ocağı Kapatılsın"

Abdal Musa Dergahı'nın yakınına açılan mermer ocağının faaliyetlerinin durdurulması kararına rağmen çalışmanın sürdüğünü ileri süren gönüllüler, tahribatın telafi edilmesini istedi.

Alevi inancının önemli merkezlerinden biri olan Antalya'daki Abdal Musa Türbesi yakınında mermer ocağının faaliyetinin durdurulmaması Konyaaltı Doğa Sevdalıları ve Abdal Musa Gönüllüleri'nce kınandı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün faaliyetinin durdurduğu Antalya Dur Dağı'ndaki mermer ocağının çalışmaya devam etmesi protesto eylemine neden oldu.

Antalya Ekspres gazetesi, eylemde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 27 Nisanda Elmalı'nın Tekke Köyü'ndeki Abdal Musa Türbesi, Budala Sultan Türbesi, Mesten Dede Türbesi ve Oturak Baba Mezarlığı ile Dur Dağı'nın ''kutsal'' kabul edildiğinin hatırlatıldığını, şirket faaliyetlerinin de durdurulmasının da talep edildiğini yazdı.

Açıklamada, "Bu önemli kararlara rağmen mermer ocağını işleten firmanın 2863 Sayılı Kültür ve Tabiatı Koruma Kanuna aykırı olarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilerek, ''Şirketi bölge halkı ve Alevi inancındaki tüm vatandaşlardan özür dilemeye davet ediyoruz ve yaptığı tahribatı telafi ederek, çalışma yaptığı alanı eski yeşil haline dönüştürmesini talep ediyoruz'' denildi.

''Şirketi bölge halkı ve Alevi inancındaki tüm vatandaşlardan özür dilemeye davet ediyoruz ve yaptığı tahribatı telafi ederek, çalışma yaptığı alanı eski yeşil haline dönüştürmesini talep ediyoruz.'' (EÖ)

Antalya - BİA Haber Merkezi - 24 Mayıs 2011, Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.