Abdal Musa Etkinliklerinde Mermer Ocağı için İmza Kampanyası

Abdal Musa Etkinliklerinde Mermer Ocağı için İmza Kampanyası

Tekke Köyü Şenlikleri'nde Mermer Ocağı için İmza Kampanyası Antalya'nın Elmalı İlçesine Bağlı Tekke Köyünde...

A+A-

Tekke Köyü Şenlikleri'nde Mermer Ocağı için İmza Kampanyası Tekke Köyü Şenlikleri'nde Mermer Ocağı için İmza Kampanyası

Antalya'nın Elmalı İlçesine Bağlı Tekke Köyünde Düzenlenen 5. Uluslararası 26. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri'nde, Bir Şirkete Ait Mermer Ocağının Faaliyetlerinin Durdurulması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı. 

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyünde düzenlenen 5. Uluslararası 26. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri'nde, bir şirkete ait mermer ocağının faaliyetlerinin durdurulması için imza kampanyası başlatıldı.

Yaklaşık 2 ay önce faaliyetlerine başlayan mermer ocağının kaldırılmasını isteyen gönüllü dernekler şenliklere katılan yaklaşık 4 bin kişiden imza topladı. Konyaaltı Doğa Sevdalıları Derneği yetkilileri, doğayı olumsuz etkileyen her türlü faaliyete karşı olduklarını dile getirerek, tüm doğaseverlerden destek beklediklerini ifade etti. Hedeflerinin 5 bin kişiden imza toplamak olduğunu belirten yetkililer, mermer ocağının faaliyeti durduruluncaya kadar, çalışmalarının ve eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

Söz konusu mermer ocağı yetkililerinin ise faaliyetlerinin resmiyete uygun olduğunu, çalışmalarını devam ettirecekleri açıklamasında bulunduğu belirtildi.

Tekke Köyü Şenlikleri'nde Mermer Ocağı için İmza Kampanyası

Köy Muhtarı Mustafa Çalhan ile Abdal Musa'yı Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş ise yaptığı açıklamada mermer ocaklarının faaliyetlerini durdurulması yönünde hukuki mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Çalhan, konuyla ilgili başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere siyasilerin desteğini istedi.

KAYNAK : Sondakika.com - 27.06.2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.