Abdal Musa Vakfı'nın Kurucuları Kim?

Abdal Musa Vakfı'nın Kurucuları Kim?

Abdal Musa Vakfı'nın Kurucuları Kim?[AH Özel Haber] Kamuoyu son dönemde bir vakfı konuşuyor. Bu vakıf Antalya'nın Elmalı İlçesi Tekke Köyünde 17 Ocak...

A+A-

Abdal Musa Vakfı'nın Kurucuları Kim?

[AH Özel Haber] Kamuoyu son dönemde bir vakfı konuşuyor. Bu vakıf Antalya'nın Elmalı İlçesi Tekke Köyünde 17 Ocak 2007 tarihinde kurulan Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı. Vakfın kurucuları arasında Cem Vakfı (Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı) ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği'de bulunuyor.

İsmini bugüne kadar hiç kimsenin duymadığı ve sadece bir yıllık bir geçmişi olan bu vakıf bir anda AKP’nin sözde Alevi açılımı ile gündemin birinci maddesi haline geldi. Alevileri temsil eden ve binlerce üyesi bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Şahkulu Vakfı, Karacaahmet Dergahı Vakfı vb. alevi örgütlerini dışlayan AKP, kendi imkanları ile kurdurduğu bu vakfı sözde alevi açılımında tek muhatap olarak kabul etti. Kısaca AKP’nin “Alevisiz Alevi Açılımı” sahneye konmaya başlandı. Bu gösterinin ilk oyunu ise Ankara’da düzenlenecek olan İftar Şovu.

AKP uydusu olan bu vakıf kanalıyla 11 Ocak'ta Ankara Bilkent Otelinde bir yemek verileceği, yemeğin koordinatörlüğünü AKP İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu’nun yapacağı, 50 bin YTL'lik yemek masraflarını ise Abdal Musa Vakfı’nın karşılayacağı basına yansıdı.

Abdal Musa Vakfı kurucuları arasında ismi geçen iki isim ise çok dikkat çekici. 2005 yılında düzenlenen Abdal Musa Sultan Anma Etkinlikleri’nde, Cem töreni sırasında semah dönenlere yönelik saldırı gerçekleştirenler işte bu iki çarpıcı isim. Bu kişiler Tekke Köyü'nün muhtarlığında yapmış olan Ali TÖREN ve Ertuğrul ASLAN. Konu hakkında Tekin ÖZDİL'in  "ABDAL MUSA SULTAN ANMA ETKİNLİKLERİ ve ÇİRKİN SALDIRI !" başlıklı yazısı okunabilir.

Ali TÖREN halen Abdal Musa Vakfı Başkanlığı görevini sürdürürken, Ertuğrul ASLAN Yönetim Kurulu üyesi. Ertuğrul Aslan aynı zamanda Cumhurbaşkanı’nı ziyaret eden heyette yer almıştı. Hem iftar yemeği oranizasyonunda, hemde Tekke Köyü'nde kurulacağı söylenen asimilasyon enstitüsü çalışmalarında bu iki isim ön plana çıkıyor. Alevilere ve Alevi örgütlerine düşmalıkları tescilli bu kişilerden Alevilere yönelik iyi niyetli bir çalışma beklemek ise saflığında ötesinde bir durum.

Abdal Musa Vakfı hakkında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarından elde ettiğimiz bilgiler ise şu şekilde:

ABDAL MUSA KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE TANITMA VAKFI

Vakfın Adı : Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı.

Vakfedenler (Kurucular) : Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği, Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi (Cem) Vakfı, Bayram Kaya, Karip Tükek, Kemal Çakmakkaya, Rafet Tükek, Rasim Tükek, Yasin Tükek, Ali Tören, Ertuğrul Arslan, Mustafa Zeybek, Ali Can, Muzaffer Görgülü, Hüseyin Eriş

Vakfın İkametgahı : Tekke Köyü-Elmalı/Antalya

Vakfın Tescil Kararını Veren Mahkemenin Adı, Karar Tarihi ve No.su : Elmalı Asliye Hukuk Mahkemesinin 6/10/2005 tarih ve E:2005/135, K:2005/227 sayılı kararı ile Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin 2/10/2006 tarih ve E:2006/7604, K:2006/7113 sayılı ilamı.

Vakfın Amacı : Alevi-Bektaşi İslam inancı ile Abdal Musa Kültürü ve öğretisine, din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın çağdaş bir dünya görüşü ile yurt içinde ve yurt dışında araştırmak, gerekirse buralarda temsilcilikler açarak evrensel boyutta tanıtılması ve yaşatılması için çalışmalarda bulunmak. T.C. Anayasasında belirtilen; İnsan Hakları Temel Özgürlükler Bildirgesi’nin öngördüğü sosyal hukuk ve laik, demokratik cumhuriyet ilkelerinin toplumca benimsenmesini; aklın bağnazlıktan kurtarılmasını sağlamak için çaba göstermek.

Vakfın Mal Varlığı :

İli - İlçesi - Köyü - Mevkii - Yüzölçümü - Pafta - Parsel - Nevi

Antalya - Elmalı - Tekke - Ortasöğüt - 9850 m2 (1/2 Hisse)  - 17 - Arsa

Antalya - Elmalı - Tekke - Ortasöğüt - 5250 m2 - 579 - Arsa

Antalya - Elmalı - Tekke - Ortasöğüt - 7000 m2 - 5 - Bayram Kaya Kültür Parkı

Antalya - Elmalı - Tekke - Ortasöğüt - 4400 m2 - 25 - Elma Bahçesi

Antalya - Elmalı - Tekke - Ortasöğüt - 27000 m2 - 0230-120 -17 - Arsa

Vakfın Organları : Mütevelli Heyet, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Danışma Kurulu, Onur Kurulu

17 Ocak 2007 ÇARŞAMBA – 26406 Sayılı Resmi Gazete

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Kurulan Vakıflar Hakkındaki Tüzüğün 13. maddesi gereğince ilan olunur.

10 Ocak 2008

Alevi Haber Özel Haber

www.alevihaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.