Abdal Musa ve Pir Sultan etkinlikleri yapılıyor...

Abdal Musa ve Pir Sultan etkinlikleri yapılıyor...

Abdal Musa ve Pir Sultan etkinlikleri yapılıyor...Abdal Musa 27. kez anılıyor...6. Uluslar arası, 27. Ulusal Abdal Musa Törenleri, 23-26 Haziran 2011 tarihleri...

A+A-

Abdal Musa ve Pir Sultan etkinlikleri yapılıyor...Abdal Musa ve Pir Sultan etkinlikleri yapılıyor...

Abdal Musa 27. kez anılıyor...

6. Uluslar arası, 27. Ulusal Abdal Musa Törenleri, 23-26 Haziran 2011 tarihleri arasında Antalya Tekke Köyü’nde (Elmalı) yapılıyor.

23 Haziran Perşembe saat 20’de türbe ziyareti ile başlayacak törenlerin ilk günü Anfi Tiyatro’da konser yapılacak.

24 Haziran Cuma günü saat 14’de “Abdal Musa Ocağı’nda Kaygusuz Abdal” başlıklı bir panel yapılacak. Panele, Ali Yaman, Miyase İlknur ve Mustafa Cemil Kılıç katılacak. Aynı gün, saat 19’dan itibaren aralarında Emre Saltık, Aynur Haşhaş ve Tolga Sağ’ın da olduğu çok sayıda sanatçı sahne alacak. Saat 23’de ise Abdal Musa Dergahı Postnişi’ni Hüseyin Eriş Dede’nin katılımıyla Birlik Cemi yapılacak.

25 Haziran Cumartesi günü ise saat 14’de “Alevi Bektaşiliğin Güncel Sorunları ve Alevi Çalıştayları” başlıklı bir panel yapılacak. Panele, Hıdır Temel, Necati Şahin, Necdet Saraç ve Yaşar Seyman katılacak. Saat 19’da yapılacak resmi açılışta ise Muhtar Mustafa Çalhan, Dernek Başkanı Ali Eriş, Cem Vakfı’ndan Cemal Canbolat, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, İstanbul ADF Genel Başkanı Hüsniye Takmaz ve ABF Genel Başkanı Selahattin Özel konuşacak. Saat 21’de ise Sadık Gürbüz, Ergün Efe, Serpil Efe, Öznur Sulari gibi bir çok sanatçının katılacağı konser yapılacak.

Etkinlik 27 Haziran Pazar günü “uğurlama” ile sona erecek…

Geniş bilgi için: 0242-6137077 veya 0533-7473862

* * *

Banaz’da Pir Sultan 22. kez  anılıyor...

Pir Sultan Abdal 22. Geleneksel Kültür Etkinlikleri başlıyor. 25-26 Haziran tarihlerinde Banaz Köyü’nde yapılacak etkinlikleri, PİR SULTAN ABDAL 2 TEMMUZ KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI, PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ, İSTANBUL BANAZ DERNEĞİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ve ANKARA BANAZ SOSYAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ düzenliyor. Etkinliğe Alevi Bektaşi Federasyonu da destek veriyor.

Etkinlik kapsamında yapılacak değerlendirme konuşmalarının yanı sıra çok sayıda sanatçı da katılıyor: ARİF SAĞ, CENGİZ ÖZKAN, DERTLİ DİVANİ, ERDAL ERZİNCAN, MERCAN ERZİNCAN, MUHARREM TEMİZ, TOLGA SAĞ, ALİ DOĞAN, BARIŞ GÜNEY, BİLAL DEMİR- HALİS IŞIK, CEVAHİR CANPOLAT- BERİVAN CANPOLAT, DENİZ TÜRKAN, GÜLSEVEN MEDAR, HİKMET KARADENİZ, HÜSEYİN KORKANKORKMAZ, İSMAİL ŞİMŞEK, MAHİR KUTLUTÜRK, TUNCAY BALCI.

Geniş bilgi için: 0312-4196360 veya 0312-4335054

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.