ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kuruldu

ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kuruldu

ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kurulduAğırlıklı olarak Orta Anadolu ve Sivas olmak üzere, Türkiye'nin bir çok yerinden ABD'ye...

A+A-

ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kuruldu
ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kuruldu

Ağırlıklı olarak Orta Anadolu ve Sivas olmak üzere, Türkiye'nin bir çok yerinden ABD'ye göçmüş Türklerden oluşan kalabalık bir grubun ortak girişimiyle kurulan Amerika Pir Sultan Abdal Derneği, ilk toplantısını yaptı.

ABD'de faaliyette bulunacak olan Amerika Pir Sultan Abdal Derneği ilk toplantısını yaptı.

İşadamı Ali Rıza Doğan'ın öncülüğünde, ağırlıklı olarak Orta Anadolu ve Sivas olmak üzere, Türkiye'nin bir çok yerinden ABD'ye göçmüş Türklerden oluşan kalabalık bir gurubun ortak girişimiyle kurulan Amerika Pir Sultan Abdal Derneği, ilk toplantısını New York'ta yaptı.

ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kuruldu

Ali Baba Terrace Restaurant'ta bir araya gelen dernek üyeleri, başlangıçta Sivaslılar Derneği olarak kurulma fikri yerine, Amerika Pir Sultan Abdal Derneği üzerine anlaşmaya vardılar.

Dernek, Anadolu'nun zengin kültür ve geleneklerini ayrım gözetmeksizin bir arada ele almak ve bu kültürel renkleri, toplumsal dayanışmayı artırmak için ABD'deki Türkiyelilere, Türkiye'nin daha iyi tanınması için de, Amerikalılara tanıtmayı hedefliyor. Bu kapsamda, bilimsel, kültürel ve eğitici etkinlikler düzenlenmesi amaçlanıyor.

ABD'de Pir Sultan Abdal Derneği kuruldu

Dernek temsilcileri, New York'u etkisi altında alan şiddetli yağmur ve kötü hava koşullarına rağmen, düzenlenen ilk toplantıya, Pennsylvania ve diğer yakın eyaletlerden gelenler de dahil, kalabalık bir grubun katılmasının, kendilerine gelecekteki çalışmaları için büyük umut verdiğini belirttiler.

KAYNAK : NEW YORK (Turkish Journal Haber Merkezi) - 13 Mart 2010 Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.