ABDEM'den Turgut Öker'e dolayısıyla Alevilere Destek

ABDEM'den Turgut Öker'e dolayısıyla Alevilere Destek

Turgut Öker’le, dayanışma içinde olduğumuzu, gerekli girişimlerde bulunacağımız ilan ediyoruz!

A+A-

Basına, kamuoyuna!

Türkiye toplumsal güçlerini abluka altına alma ‘uğraşında’ saldırılarını yoğunlaştıran, AKP devleti, Saray, yeni saldırı kampanyalarıyla toplumu susturma ve etkisizleştirme uğraşlarını yoğunlaştırmıştır.

Kürt coğrafyasında Kentleri, ilçeleri abluka altın alarak, Kürtlere ve coğrafyada yaşayan halklarımıza yaşamı zehir eden, savaş konseptini, katliamları dayatan AKP devleti, Saray gladyosu, şimdide Alevilere ve örgütlü yapılarına saldırmaya hazırlanmaktadır.

AKP devleti ve Sarayın dayatması karşısında boyun eğmeyen, saldırıları karşısında direnen Alevi kadroları, kanaat önderleri ve yöneticilerini, ’susturma’ ‘etkisiz kılma’ girişimlerine hız vermektedir. Avrupa alevi hareketi ve ABDEM’in Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenlerinden, AABK Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu kurucu başkanlarından, 24. Dönem HDP halkların Demokratik Partisi Milletvekili Turgut Öker’i, ‘yargılayarak’ Alevi kurum ve kuruluşlarına saldırarak etkisiz kılmak istemektedir.

turgut-oker-seminer

Neden Turgut Öker? AKP devleti, Saray, Turgut Öker’in, yürütmüş olduğu demokrasi eksenli mücadelesinden önemli derecede tedirgin olmaktadır.

Turgut Öker, AKP devletine, Saraya boyun eğmeyen Alevi kanaat önderleri arasında ilk sırayı alanlardandır. Biat etmeyen, teslim olmayan, faşizme karşı, yoldaşlarıyla birlikte hareket ettiği kurumlarla omuz-omuza mücadelede öne çıkanlardandır.

Bizler ABDEM bileşenleri olarak bu gerçekliği, birlikte demokrasi mücadelesi yaşamımızdan, 24. ve 25. dönem TBMM yenilenmesi için yapılan, Milletvekilliği seçim çalışmalarından bilmekteyiz. Yakından şahit olduk.

Avrupa da ve Türkiye genelinde, Alevilerle olan yakın ilişkisine şahit olduk. Halklarımızın demokrasi mücadelesinde, yeni ve demokratik yaşamı oluşturma mücadelesinde siper yoldaşlığına şahit olduk.

Turgut Öker’in, bu vb. faaliyetlerinden dolayı, AKP devletinin ve Sarayın tedirgin olduğuna da, şahitlik ettik.

AKP devleti, tüm bu yükümlülükleri omzunda taşıyan, yeri geldiğinde yükümlülüklerini yerine getiren, Turgut Öker’den, intikam ‘alma’ uğraşındadır.

Turgut Öker, ‘hedef alınarak’ aslında Aleviler, Avrupa Alevi hareketi, AABK Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu hedef alınmaktadır.

Bizler ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenleri olarak, AKP devletinin, Sarayın ve yandaş yargı kurumlarının saldırıları karşısında, susmayacağız. Turgut Öker şahsında Alevilere karşı yapılan, yargısal saldırıları geri püskürtmek için, elimizden gelen çabayı harcayacağız!

Uluslar arası kamuoyu, Avrupa ve Türkiye kamuoyu, basın ve medya kurumlarını göreve çağırıyoruz!

AKP devletinin, Sarayın etrafında organize olmuş, yandaş yargı kurumlarının göstermelik ‘yargılamalarla’ demokrasi mücadelesi verenlere karşı bir silah olarak, ‘kullanılmasına’ göz yummayalım!

Bizler ABDEM olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz!

Turgut Öker’le, dayanışma içinde olduğumuzu, gerekli girişimlerde bulunacağımız ilan ediyoruz!

ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenleri

26 Mart 2016

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.