AB'den MHP'ye Sürpriz Ziyaret

AB'den MHP'ye Sürpriz Ziyaret

AB'DEN MHP'YE SÜRPRİZ ZİYARET ANKARA - MHP Genel Merkezi dün AB'den sürpriz bir konuğu ağırladı. AB Türkiye Delegasyonu...

A+A-

AB'den MHP'ye Sürpriz ZiyaretAB'DEN MHP'YE SÜRPRİZ ZİYARET

ANKARA - MHP Genel Merkezi dün AB'den sürpriz bir konuğu ağırladı. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile yaklaşık bir saat görüştü.

MHP'nin AB'ye bakış açısını soran Pierini'ye Paçacı, partisinin AB'ye karşı olmadığını, ancak AB'nin Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda daha dikkatli olması gerektiğini düşündüklerini bildirdiği öğrenildi. Türkiye'de yaşayan Alevilerin ve Kürtlerin azınlık olarak değerlendirilmesinden duydukları rahatsızlığı ileten Paçacı, Türkiye'nin farklılıklardan doğan bazı sorunlarını aşacağını ifade etti. AKP'nin kapatılma davasını değerlendiren Pierini, "Kapatma davasını tamamen müzakere süreci çerçevesinde değerlendiriyoruz. RP'nin kapatılması ile ilgili değerlendirme yapmadığımız söyleniyor, ancak o dönemde Türkiye müzakere süreci içinde değildi" görüşünü dile getirdi. Pierini, mahkemenin kapatma yönünde bir karar alması halinde siyasi ve ekonomik istikrarsızlık yaşanabileceğine dikkat çekti. Paçacı da parti kapatmalara karşı gündeme getirdikleri öneriye gündeme getirerek şu değerlendirmede bulundu: " Türkiye'nin istikrarı Türk halkı için devam etmeli. MHP istikrarın temini hususunda kendisine düşeni yapacaktır."

AYŞE SAYIN / Cumhuriyet - 29 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.