ABD'lilere iftar engeli

ABD'lilere iftar engeli

ABD'lilere iftar engeliABD'li 20 turist, Trabzon havaalanındaki görevlilerin iftarda olması ve kapıların kilitli olması nedeniyle terminale giremediVan...

A+A-

ABD lilere iftar engeliABD'lilere iftar engeli

ABD'li 20 turist, Trabzon havaalanındaki görevlilerin iftarda olması ve kapıların kilitli olması nedeniyle terminale giremedi

Van Gölü'ndeki Akdamar Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen ABD'li 20 turist, havaalanındaki görevlilerin iftarda olması ve kapıların kilitli olması nedeniyle terminal binasına giremedi.

Yeni Yüzler (New Faces) Seyahat Firması aracılığıyla Türkiye'yi gezen ve içlerinde bazı bürokrat ve üst düzey şirket yöneticilerinin de bulunduğu ABD'li turistler, Van Ferit Melen Havaalanı'ndan kalkan özel uçakla Trabzon'a geldi. Saat 17.55'te uçaktan inen turistler aprondan otobüsle alınarak iç hatlar terminal binasına getirildi.

Ancak Trabzon'da iftar saati olması ve görevlilerin iftara gitmesi nedeniyle iç hatlar binası kapalı olunca, ABD'liler 15 dakika kadar görevlinin gelmesini bekledi. Grubun mihmandarı Yaşar Karadağ'ın çabalarıyla görevlinin gelip iç hatlar terminalinin kapısını açmasını gruptakiler alkışladı.

Kafile daha sonra otobüsle geceyi geçirecekleri Zorlu Otel'e gitti. Grubun, hava şartlarının uygun olması halinde bugün Sumela Manastırı'nı gezeceği belirtildi.

Geçen günlerde Suriye'den Türkiye'ye gelen bir grup gazeteci ile Birleşmiş Milletler (BM) görevlisi de Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görevlilerin iftarda olması nedeniyle işlemleri geciktirilince uçaklarını kaçırma riski yaşamıştı.


BAHADIR ÖKTEM, SERKAN KILINÇ
Trabzon DHA - MİLLİYET
12 Ekim 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.