Abdullah MURADOĞLU : Böyle komplo teorisi olur mu?

Abdullah MURADOĞLU : Böyle komplo teorisi olur mu?

Abdullah MURADOĞLU : Böyle komplo teorisi olur mu? Komplo teorisi meraklısı bir dostumla konuşuyorduk. Konu Alevilere baskıdan açıldı. “Bak...

A+A-

Abdullah MURADOĞLU : Böyle komplo teorisi olur mu?Abdullah MURADOĞLU : Böyle komplo teorisi olur mu?

Komplo teorisi meraklısı bir dostumla konuşuyorduk. Konu Alevilere baskıdan açıldı. “Bak göreceksin, artacak bu tür olaylar” dedi.

“Nasıl yani” diye sordum.

“Geçenlerde Ankara'da Avrupa Birliği'nden bir heyet, Alevi derneklerinin temsilcileriyle görüştü. Görüşme basına kapalıydı” dedi.

“Belki basın atlamıştır” dedim.

“Rıza Zelyut da mı atladı? Doğan medyası, Cumhuriyet de mi atladı? Görüşmeden sonra ajanslara düşürüldü haber. Alevi derneklerin web sayfalarına girdim. Görüşme öncesinden basına bilgi vermediler. Sonra duyurdular” .

“Ne demek istiyorsun?” dedim.

“Münferit hadiseler, Alevilere baskının yaygın olduğu şeklinde duyurulacak. Hatırlarsan Başbakan, PKK Kürtlerin temsilcisi olamaz. Benim partimde 75 Kürt kökenli milletvekili var demişti. Hükümetin Alevi açılımı da bazı dernekleri rahatsız etti.”

“Münferit dediğin olayları ne yapacağız? Kendi çocuğuma yapılmış gibi hissediyorum” dedim.

“Amasya'da okul değiştiren çocukların aileleri şikayette bulunmuşlar mı? İstanbul'da öğretmeninin kendisini Alevi olduğu için taciz ettiğini söyleyen çocuğun ailesi savcılığa başvurmuş mu mesela?”

“Bilmiyorum” dedim. Gerçekten de bilmiyorum.

“Olayları çok sonra öğreniyoruz. Ortaya bir şey atılıyor, tartışıyoruz. Bir öğretmen bir gün bir öğrencisinin Alevi olduğunu keşfedip taciz ediyor, aklına yatıyor mu? diye devam etti.

Sustum. O konuşuyordu..

“Aleviliği ayrı bir dini azınlık olarak tescil ettirmek istiyorlar. 'Bakın Türkiye'de sadece Hıristiyanlara, Ermenilere değil, Alevilere de hoşgörü yok. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne nasıl alalım' diyecekler. Alevi olduğu için taciz edildiğini söyleyenler çoğalacak. Taciz edenleri araştırın? Kimler yönlendiriyor? Araştırsanız da bulamazsınız.. Spontan görünmesi gerekiyor. Muhafazakarlık yükseliyor, baskı artıyor laflarını çok duyacağız. Domino taşları gibi birbirini tetikleyecek. Ülkeyi terk ediyorum diyenler artacak”..

“Yeter yahu, pes. İçim sıkıldı” dedim.

“John Le Carree'nin Sıkı Dostlar'ını okudun mu?” dedi.

“Almanya, 11 Eylül'den sonra Amerika'nın işgal politikalarına direniyordu. Heidelberg İkinci Dünya Savaşı'nda yıkım görmemiş tek tarihi şehir. Amerikan karşıtı bir gruba Heidelberg'de üs kurdurdular. Amerikalılar finanse ediyor. Sahte bir operasyonla Heidelberg'te cephanelik ortaya çıkardılar. İki zavallıyı kurban ettiler. Amaç Almanları ikna etmekti. Bakın tehlike göbeğinizde diye”

“Tamam da bu bir roman, abartma o kadar” dedim.

Güldü, “Sen çok safsın dostum, sana gösterilene bakıyorsun, gösterene değil” dedi.

Komplo teorisi meraklısı dostumun söyledikleri böyle. Tabii katılmıyorum. Ama düşünmeden de edemedim.

Abdullah Muradoğlu

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy12874 = 'amuratoglu' + '@';

addy12874 = addy12874 + 'yahoo' + '.' + 'com';

var addy_text12874 = 'amuratoglu' + '@' + 'yahoo' + '.' + 'com';

( '' );

12874 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


YENİ ŞAFAK - 17.12.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.