ABF : "11 Mart'ta Hekimhan Adliyesinde olacağız"

ABF : "11 Mart'ta Hekimhan Adliyesinde olacağız"

ABF : "11 Mart'ta Hekimhan Adliyesinde olacağız""ABF, PEŞİNİ BIRAKMIYOR"Alevi Bektaşi Federasyonu 11 Mart 2010 tarihinde Malatya Hekimhan İlçesi Adliyesinde...

A+A-

ABF : "11 Mart'ta Hekimhan Adliyesinde olacağız"ABF : "11 Mart'ta Hekimhan Adliyesinde olacağız"

"ABF, PEŞİNİ BIRAKMIYOR"

Alevi Bektaşi Federasyonu 11 Mart 2010 tarihinde Malatya Hekimhan İlçesi Adliyesinde görülecek olan "Satırlı saldırı" davasının 2. duruşmasını izleyecek. ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal BÜLBÜL ve PSAKD MYK üyesi Umut Yaşar GÖÇ duruşmayı izlemek üzere Malatya'da olacaklar. Konuyla ilgili ABF'den yapılan açıklamayı aktarıyoruz:

"11 Mart'ta Malatya Hekimhan İlçesi Adliyesinde olacağız

23.04.2009 Tarihinde, Semanur TAKMAZ adlı canımız Malatya İlimizin Hekimhan İlçesi Devlet Hastanesi’nde yemekhane görevlisi olarak çalışırken, hastane müdürü Nazmi KURT “Sen Alevisin, Alevilerin pişirdiği yenmez.” diyerek hakaret etmiş ve sözlü saldırıda bulunmuştur.

Bu saldırıya karşı kendisini savunmaya çalışan Semanur TAKMAZ’a bu kez aşçı İbrahim GÜR satırlı saldırıda bulunmuş ve Semanur TAKMAZ’ı elinden yaralamıştır.

Bu insanlık dışı hakaret ve saldırıyı daha önce yaptığımız basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuş ve hukuki sürecin tarafı ve takipçisi olacağımızı belirtmiştik.

Davanın 2. duruşması 11.03.2010 Perşembe günü saat 14:00 de Malatya İli Hekimhan İlçesi Adliyesi’nde görülecektir.

Duruşmayı izlemek üzere Ankara’dan Genel Başkanımız Ali BALKIZ, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri ve MYK Üyemiz Kemal BÜLBÜL ile PSAKD MYK üyesi Umut Yaşar GÖÇ katılacaklardır."

KAYNAK : Alevihaber.com - 9 Mart 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.