ABF 3 KASIMDA ANKARADAYIZ

ABF 3 KASIMDA ANKARADAYIZ

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU VE BİLEŞENLERİ OLARAKLaik, Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçinDemokratik, Laik, Sivil...

A+A-

ABF 3 KASIM’DA ANKARA’DAYIZALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU VE BİLEŞENLERİ OLARAK

Laik, Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçin
Demokratik, Laik, Sivil ve Katılımcı Bir Anayasa için

3 KASIM’DA ANKARA’DAYIZ

ÇÜNKÜ, 25 yıllık 12 Eylül Anayasası artık çökmüştür. Toplumsal ihtiyaçlardan daha çok, elitist bir yönetim anlayışının ihtiyaçlarına göre, 12 Eylül genarelleri tarafından hazırlanmış olan mevcut Anayasa sorun üretmeye devam etmektedir. Alevilerin ve diğer inanç topluluklarının, farklı kimliklere mensup kesimlerine inkarina ve asimilasyonuna göre hazırlanmış 12 Eylül Anayasası ile hesaplaşmadan, AKP tarafından dayatılan değişikliklerle 12 Eylül Anayasının temel felsefesinde hiçbir değişim sağlanamaz.

Bu Anayasa 21. Yüzyıl Anayasası olmanın çok gerisindedir. Demokratik değildir.  Katılımcılığı dışlamıştır. Yasakçıdır. Toplumsal çatışma ve sorunlar üretmeye elverişlidir.  Kültürel kimlikleri inkâr eden bir yaklaşımı savunur.  Bu nedenle asimilasyoncu ve inkârcıdır. Laikliğin, demokrasinin ve insan temel hak ve özgürlüklerinin evrensel ilkelerini dışlamaktadır. Türk-İslam Sentezinin resmi protokolü işlevini görmektedir. Bu haliyle hukuksal düzeyden bir toplumsal uzlaşma metni yerine, daha çok ideolojik bir belgedir. Örneğin zorunlu din dersleri ile sadece sünni-hanefi inancını eğitimin zorunlu bir parçası haline getirmiştir. Diyanet gibi anti laik bir kurumu, bu ülkede tabu kılmıştır. Farklı kimliklerin inkârına ve asimilasyonuna zemin hazırlamıştır. Aleviler olarak gelmiş, geçmiş tüm Anayasaların inkar paragraflarında hedef gösterildik. Ayrımcılığa, inkara ve yok sayılmalara maruz kaldık.

Laik, Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçin 3 Kasım'da Ankara'dayız!

Çünkü, biz Aleviler diğer demokrasi güçleri ile birlikte sokaklara ve alanlara çıkmaz isek, Türkiye, Türk-İslam sentezi anlayışına dayalı muhafazakâr politikalara teslim olacaktır. Bizler laik, özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye'den yana açıktan taraf olarak 3 Kasım’da güçlü bir katılım ile Anayasa taleplerimizi siyasal islam ve gericiliğe teslim etmeyeceğiz.
Biz çatışma üreten değil, uzlaşmaya dayalı bir toplumsal ihtiyacı karşılayacak bir  Anayasa istiyoruz.  Askeri ya da sivil darbe Anayasası değil, toplumun kendisini içinde gördüğü, hissettiği ve “bu benim Anayasamdır” diğeceği bir toplumsal uzlaşma metnini yaratmaktan yana olduğumuz için, 3 Kasım’da Ankara’da olacağız.

Toplumsal travma yaratan 12 Eylül Anayasasına karşı, toplumun tüm kesimlerinin ülke imkânlarından yararlanmasını sağlayacak sosyal politikaları içeren, çalışma yaşamının demokratikleşmesini sağlayan, insan hakları, demokratikleşme ve laiklik konularında ülkedeki tüm kesimlerin taleplerini ve beklentilerini kapsayan, Alevilere ve diğer farklı inanç gruplarına yönelik ayrımcılığa son verecek bir Anayasa için biz ABF ve Bileşenleri olarak 3 Kasım’da Ankara’dayız.

Farklılıkların kabullenildiği, demokratik hukuk kuralları ile korunduğu, eşitlikçi, özgürlükçü, çok kültürlü bir toplumsal proje olarak Anayasa, laik, eşitlikçi, bağımsız, özgür, demokratik  bir Türkiye projesi hem çatışmaları önler hem de Türkiye’nin barışına katkı sunar.

Laik, Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçin 3 Kasım'da Ankara'dayız!

ÇÜNKÜ;

• Alevilik başta olmak üzere tüm farklı inançların yasal ve anayasal olarak güvence altına alınmasını istiyoruz.
• Farklı inançlara yünelik ayrımcılık üreten, laiklik ilekesine aykırı olan, Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalısını istiyoruz.
• Devlet laiklik  ve eşitlik ilkesi gereği bütün inançlara eşit mesafede dursun istiyoruz.
• Eğitim sistemini Anayasa ile islamlaştıran zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve bir çok alanda sunulan kamu islamcılık hizmetlerine son verilmesini istiyoruz.
• Temel hak ve özgürlüklere saygı duyulmasını istiyoruz.
• 12 Eylül zihniyeti ile hesaolaşılmasını istiyoruz.
• Devlet Anayasa aracılığıyla dindar değil, çağdaş birey üretsin istiyoruz.
• Sosyal ve hukuk devleti olsun istiyoruz.

Laik, Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçin 3 Kasım'da Ankara'dayız!

ÇÜNKÜ, bizler insandan, onun haklarından, laiklikten, barıştan, emekten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana diğer demokrasi güçleri ile birlikte geleceğimize ve onan katkı koyacak yeni bir demokratik, sivil, katılımcı ve özgürlükçü bir Anayasa fikrine sahip çıkacağız. AKP mühendisliğinde bize dayatılan ve 1982 Anayasası ile benzerlik arzeden anti laik, Neo-liberal, özelleştirmeci, siyasal islamcı, gerici ve baskıcı tüm düzenlemelere karşı Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçin 3 Kasım'da Ankara'da olacağız.

Alevi Bektaşi Federasyonu

Turan Eser, ABF Genel Sekreteri
 


ANAYASA MİTİNGİ

Laik, Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye İçin 3 Kasım'da Ankara'dayız!

TARİH:    : 03 Kasım 2007, Ankara

TOPLANMA YERİ   :  Hipodrom meydanı

SAAT     : 10.00

YÜRÜYÜŞ BAŞLANGICI  : 11.00

SİHHİYE MEYDANI MİTİNG : 13.00

BİTİŞ     : 17.00


ABF bileşenleri saat 10.00’da Hipodrom meydanında ABF pankartı altında toplanıyor.

Tüm kurumlarımız kendi yaratıcılıklarını kullanarak ilginç sloganlar, pankartlar, sloganlar, dövizler ve etkinlikler bulabilir. Alevilerin taleplerini bu mitingte en belirgin ve görsel açıdan etkin kılmak zorundayız. Medyanın ilgisi bu mitinge oldukça yoğun olacaktır. Bu nedenle ABF kortejine katılımın çok güçlü olması gerekiyor. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.