ABF: 6 Mart'ta İzmir'de Tek Yürek Tek Ses Olacağız

ABF: 6 Mart'ta İzmir'de Tek Yürek Tek Ses Olacağız

ABF: 6 Mart'ta İzmir'de Tek Yürek Tek Ses OlacağızALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ BALKIZ'IN BASIN AÇIKLAMASIBir süredir...

A+A-

ABF: 6 Mart'ta İzmir'de Tek Yürek Tek Ses Olacağız
ABF: 6 Mart'ta İzmir'de Tek Yürek Tek Ses Olacağız

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ BALKIZ'IN BASIN AÇIKLAMASI

Bir süredir basın, yayın organlarında, 6 Mart 2011 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydan’ında yapılacak miting için “İki ayrı başvuru yapıldığı, Alevilerin bölündüğü!... vb.” haberler yayınlanıyordu.

İki ayrı miting başvurusu olduğu bir gerçekti. Bu durumdan kendilerine pay çıkartanlar, avuçlarını ovuşturanlar, gizliden gizliye sevinenler de yok değildi! Bu çevrelerin hevesleri kursaklarında kaldı. Milyonlarca Alevinin, “Düzeltin bu durumu!” taleplerini gerçekleştirdik.

11.02.2011 tarihinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda Hacıbektaş Dergahı Postnişini, Sayın Veliyyettin Hürrem ULUSOY ve Dertli Divani Dede’nin gözetiminde, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali BALKIZ, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin ÖZEL, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi GÜMÜŞ, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GEÇMEZ ile yöneticilerimiz Tuncer BAŞ, Kemal BÜLBÜL ve Eyüp TEK’in katılımı ile yapılan toplantıda; 6 Mart 2011 İzmir mitinginin daha önceki mitinglerde olduğu gibi “Alevi Bektaşi Federasyonu ev sahipliğinde ve öncülüğünde” başta Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olmak üzere tüm kurumlarımızın aktif katılımı ve katkıları ile yapılmasına karar verildi.

Sonuçta Aleviler “Sorunu” kendi Yolu’nun gereklerine göre çözmüşlerdir. Başta Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Sn. Veliyettin Hürrem ULUSOY ve Dertli Divani Dede olmak üzere, toplantıya katılan kurum temsilcilerimize, gösterdikleri fedakarlık ve sorumluluk duygusu için şükranlarımı sunarım.

6 Mart 2011 Pazar günü İzmir’de “Demokratik Anayasa ve Eşit Yurttaşlık İstiyoruz!” mitinginde buluşmak dileği ile. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Genel Başkan
Ali BALKIZ

Alevi Haber - 12 Şubat 2011

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.