ABF, 7 Kasım yürüyüşüne çağırdı

ABF, 7 Kasım yürüyüşüne çağırdı

ABF, 7 Kasım yürüyüşüne çağırdı  ANKARA (19.10.2008)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 7 Kasımda düzenleyecekleri...

A+A-

ABF, 7 Kasım yürüyüşüne çağırdıABF, 7 Kasım yürüyüşüne çağırdı 

ANKARA (19.10.2008)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 7 Kasımda düzenleyecekleri Ankara yürüyüşü ve 9 Kasım mitingine ilişkin bugün Mülkiyeliler Birliği'nde bin basın toplantısı düzenledi. Alevilerin taleplerinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen Federasyon Genel Başkanı Balkız, Alevilerin cemevlerinin ibadet merkezi olarak tanınması, zorunlu din derslerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi taleplerini hatırlattı. Balkız, “Alevilere yönelik ayrımcı politikalara son verilmesi için 7 Kasım'da Türkiye'nin dört bir yanından yürüyüş başlatacağız” diye konuştu.

Balkız, Alevi çocuklarına zorunlu din dersleri dayatılması uygulaması kaldırılması için yapılan çağrılara rağmen halen yargı kararının uygulanmadığını dile getirdi. “Hukukun üstünlüğü' ilkesine gölge düşmüştür. Aleviler, hükümetin hukuk tanımaz tavrına ve Alevilerin en temel insani taleplerine karşı oynadığı 'üç maymun' rolünü içine sindirecek durumda değildir'' dedi.

Balkız, ayrımcı politikalara son verilmesi için yürüyüş başlatacaklarını ve bu yürüyüşü Sıhhiye'de mitinge dönüştüreceklerini belirtti. Balkız, Balkız, 7 Kasım günü Ordu, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'dan Ankara’ya başlayacak yürüyüşe katılım ve destek çağrısında bulundu.

ATILIM - 19 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.