ABF: AKP Alevilerle masaya otursun

ABF: AKP Alevilerle masaya otursun

ABF: AKP Alevilerle masaya otursun   ANKARA (08.12.2007)-Alevi Bektaşi Federasyonu, tüm Alevi örgütlerini "Aleviler ortak çözüm...

A+A-

ABF: AKP Alevilerle masaya otursunABF: AKP Alevilerle masaya otursun 
 
ANKARA (08.12.2007)-Alevi Bektaşi Federasyonu, tüm Alevi örgütlerini "Aleviler ortak çözüm platformu” oluşturmaya çağırdı. Ocak ayında yapılması planlanan toplantıda, Alevi örgütleri, “AKP’nin Alevi açılımı” olarak sunulan plana karşı, kendi çözüm önerisini oluşturacak. Federasyon AKP’yi Alevilerle masaya oturmaya çağırdı.

Çok sayıda Alevi örgütünü bünyesinde barındıran Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), “AKP’nin Alevi açılımı” olarak sunulan planın, “Alevisiz Alevi sorununu çözme” amacında olduğu uyarısını yaparak, bütün Alevi örgütlerini ortak hareket etmeye çağırdı. Federasyon, Ocak ayında, “Aleviler ortak çözüm platformu” toplantısının yapılmasını önerdi.

Hükümetin, Alevi sorununa evrensel hukuk normları ve insan hakları çerçevesinde değil, Sünni teolojinin izin verdiği çerçeve içinde kalarak baktığını belirten ABF, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelere yer verdi: “Alevi kurumlarını dışlayan ve beş yıldır Alevilere randevu vermeyen tutumu ile uzlaşma ve diyalog kültürünün değil, ancak “Ben AKP’yim, yaptım oldu ve bitti” mesajı verilmek istenmektedir. Yani AKP “Alevisiz Alevi sorunu çözmek” istiyor. Siyasi ve demokrasi prensipleri ile hiçbir ilişkisi olmayan “kucaklaşma” ile “çözüm” yolları bulunamaz ve “açılımlar” sunulamaz. Çözümün yolu önce Alevileri ve onların kurumlarını tanımaktan geçer. AKP bugüne kadar sürdürdüğü tutumu ile Alevi kurumlarını tanımamıştır. Muhatap kabul etmemiştir.”

‘AKP ALEVİLERLE MASAYA OTURSUN’

Alevi Bektaşi Federasyonu, AKP’nin yeni dernek kurdurmak yerine yıllardır faaliyette olan Alevi kurumlarıyla doğrudan masaya oturması gerektiğini belirtti. Alevi kurumlarına seslenen ABF, “AKP karşısında güçlü bir Alevi Platformu kurarak, demokratik ve hukuksal zeminlerde hak arama yollarını güçlü şekilde kullanması gerekiyor. ABF olarak, tüm Alevi-Bektaşi kurumlarını, AKP hükümeti karşısında ortak hareket etmeye ve taleplerimizi güçlü bir ses ve birliktelikle savunmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Türkiye ve Aleviler, AKP’nin değil, Alevilerin ‘Alevi açılımını’ dinlemelidir” diyen federasyon, Alevi-Bektaşi kurumlarının bir araya gelerek, “Aleviler Ortak Çözüm Platformu” oluşturmasının zorunlu olduğunu belirtti.

‘HALKIMIZA MÜJDE VERELİM’

İlk toplantının Ocak ayında yapılarak yeni yılın ilk günlerinde halka müjdeli bir haber verilmesi gerektiğini belirten ABF, “Alevi-Bektaşi kurumlarını, Alevilerin temel talep ve sorunlarının çözümü konusunda ortak paydalarımızı öne çıkartmaya, Alevi toplumunun inanç özgürlüğünü engelleyen ve hukuksal alandaki tüm hak ihlallerine karşı güçlü bir baskı gücü yaratmaya çağırıyoruz” dedi.

ANF NEWS AGENCY  - 08 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.