ABF : AKP'Lİ MUSTAFA ÖZBAYRAK DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

ABF : AKP'Lİ MUSTAFA ÖZBAYRAK DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

BASINA VE KAMUOYUNA AKP'Lİ MUSTAFA ÖZBAYRAK DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.Dün milletin meclisinde yaşanan cehalet gösterisi, bu ülkenin...

A+A-

ABF : AKP'Lİ MUSTAFA ÖZBAYRAK DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.BASINA VE KAMUOYUNA

AKP'Lİ MUSTAFA ÖZBAYRAK DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

Dün milletin meclisinde yaşanan cehalet gösterisi, bu ülkenin kimler tarafından yönetildiğini açığa çıkarmıştır. Devletin en büyük resmi camisi olan Diyanet bütçesi görüşmelerinde, 90 camiye ve 100 bin imama karşılık 67 bin okulun ve 1300 kamu hastanesinin bulunduğu bir ülkede, "Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister"  açıklaması tam anlamıyla bir densizliktir. Bu  yaklaşım biçimi tam anlamıyla bir cehalet göstergesi olup, siyasal islamcı geleneğin kindar bir duruşundaki önyargılarını halen sürdürdüğünü göstermektedir. Siyasi iktidarlarına inançsal olarak sünni üniforma giydirenlerin bu türden ideolojik yaklaşımları giderek artıyor. Mustafa Özbayrak şu an partisi olan AKP'nin tek başına iktidar avantajını kullanarak, ayrımcı ve inkarcı beyanlarda bulunmuştur. Bu onun ve savunduğu zihniyetin Alevilere karşı iç dünyasında, aklında ve ideolojisinde olanı dışa vurmasıdır. Fikri ile zikri arasındaki uyumu göstermiştir. Bunlar tesedüf değildir. " Alevi köylerine benim zamanımda 100 tane cami yaptırdık" diyerek asimlasyonculuğunu itiraf edenler de AKP'lidir. Alevilere hakaret eden, aşağılayan ve ayrımcılık fikri aşılayan kitapları MEB aracılığı ile önerende AKP hükümetidir. "Cemevi cümbüş evidir" diyen zihniyette AKP'lidir. Dün Sivas'ta 35 canı diri diri yaka zihniyette bu siyasal islamcı gelenektedir. "Mum söndü" iftiralarıda bunlardan gelir.

Özdamar oy aldığı kesimlerden, ülkeye hizmet etmek vaadi ile oy istedi. Alevilere hakaret etmesi için değil, Milletvekili olarak katliam ve inkar fetvaları yayınlayan Şeyhülislamlığa değil, hizmet adamlığına özensin.  Bu ülkede milyonlarca insan günde 1 dolar ile geçinirken, nüfusun üçte birinin açlık sınırında yaşarken, eğitim ve sağlık sistemin çökerken, AKP hükümeti "biz Türkiye halkının sorunlarını çözemedik, ama hiç olmazsa cenazelerini mi kaldırmayı ihmal etmeyelim" diye Diyanetin bütçesini ve kadrosunu şişirme tartışmalarında, Alevileri ve Aleviliği kullanmasını kınıyor ve çok çirkin buluyoruz. AKP döneminde hızla artan bu Alevi düşmanlığı ve ayrımcılığı son bulmalıdır.

ÖZBAYRAK GÜCÜNÜ YASASIZLIKTAN, HÜKÜMET OLMA AVANTAJINDAN VE İDEOLOJİK YAKLAŞIMLARINDAN ALIYOR.

Farklı kültürlerin ve inançların ayrımcılık uygulamalarına maruz kalmalarını önlemek için Türkiye'de çerçeve bir yasa eksiktir. Ayrımcılık ve aşağılamaya dönük yaptırım gücü oluşturulmazsa,   Özbayrak gibi, bu ülkenin farklı kimliklerine tahammül göstermeyen insanların art niyetleri daha çok yaygınlaşacaktır. Asırladır süren bu ayrımcılık karşısında "Hukuk devleti" sınıfta kalmıştır.  Binlerce örneklere rağmen siyasi ve hukuki irade bu ülkedeki ayrımcılıkı uygulamalarına karşı önlem alamamıştır.

AKP'Lİ ÖZBAYRAK ASLINDA RESMİ GÖRÜŞÜN TERCÜMALIĞINI YAPIYOR.

ABF olarak din, inanç ve vicdan özgürlüğünü güvence altına alan bir hukuki çerçevenin zorunlu olduğunu ifade ediyoruz. Bu cehalet zırvalamaları bir düşünce özgürlüğü çerçevesine girmez.  Türkiye'de bu güvence sadece sünnilik için tanınmıştır. Devlet sadece bu inanç mensubuna ait kesimleri kollamış ve desteklemiştir. Dolaysı ile "Aleviler ile Satanitleri" aynı kefeye koyan zihniyet, devletin kendisine sağladığı siyasi, ekeonomik, hukuki destek ve kollamadan güç alarak Alevilere yönelik ayrımcılık uyguluyor. AKP'li Özbayrak aslında resmi görüşün bir tür tercümanlığını yapmaktadır. Çünkü geçtğimiz yıllarda ise anti laik kurum olan Diyanetin İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu "Aleviler'i dini azınlık olarak tanımlarsanız, karşınıza Aczmendiler de çıkabilir" diye benzer bir yaklaşımı göstermiştir. Yani siyasal islamcılar açısından Aleviler sürekli hedef olarak gösterilmektir. AKP hükümeti bu çirkin gidişe dur demek zorundadır.

AYRIMCILIK DEĞİL, ORTAK YAŞAM ÜRETELİM.

Tüm yurttaşların farlılıkları ile birlikte ortak yaşaması ve birlikte üretmesi mümkündür. Fakat AKP hükümeti Türkiye'de toplumunun insanca yaşayabilme hakkını, gerçek anlamda demokratik, laik, hukuk devletine kavuşma arzusu hep ertelenmiştir.   Sorun çözmek yerine,  Özbayrak örneğinde olduğu gibi düşmanlık illüzyonu üretiyorlar. Türkiye'deki siyasi "merkez"i temsil edenler, devletin Sünni-Hanefi üniformasını çıkarmayan, kendi ekonomik ve siyasi ayrıcalıklarını korumak için gerilim yaratmaya devam eden zihniyet sahipleridir.   AKP ve  dolaysı ile Özbayrak, Aleviler üzerinde süren sosyal baskı mekanizmalarını, mahalle baskılarını daha da güçlendirmek ve genişletmek için bu türden açıklama yapıyorlar. Özbayrak bir GAF değil, Alevilere dönük ayrımcı ve inkarcı düşüncesini ve yaklaşımlarını dışa vurmuştur.  İstifa etmesi beklenmeden derhal görevden alınmalıdır . 01.11.2007

Kamuoyuna saygılarımızla

Alevi Bektaşi Federasyonu
Turan Eser, ABF Genel Sekreteri

* * * 

ALEVİ BEKTAŞ FEDERASYONU (ABF)
Sokullu Mehmet Paşa Cad.  İğde Sokak No:24 06450 Dikmen-Ankara
Tel: (0.312) 480 15 55 * Fax: (0.312) 480 15 75
E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy5478 = 'alevifederasyonu' + '@';

addy5478 = addy5478 + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

( addy5478 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


www.alevifederasyonu.com

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.