ABF : Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekin

ABF : Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekin

ABF : Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekin* Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekin, ihtiyaç duyduğunuz yerlere verin* Sözünüzde...

A+A-

ABF : Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekinABF : Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekin

* Alevi Köylerinden İmamlarınızı çekin, ihtiyaç duyduğunuz yerlere verin

* Sözünüzde durun, cemaati olmayan Alevi Köylerinizdeki İmamlarınızı çekin

* Erzincan Refahiye Kürelik Köylülerinin yanındayız ve taleplerinin takipçisiyiz

Alevi Bektaşi Federasyonu olarak her fırsatta dile getirdiğimiz ve 9 Kasım ‘ da 135 bin kişi ile haykırdığımız taleplerden olan ; ‘’Alevi Köylerine zorla Cami yapmaktan ve İmam göndermekten vazgeçilsin’’  talebinin en somut örneği yine yaşanmaktadır. Yaklaşık 20 hane olan Kürelik Köyü ve bir mezrasında bulunan iki cami ve iki camide görevli kadrolu iki imam bulunmaktadır. Kürelikliler bu iki imamın geri çekilmesi için önce köylülerinden imza topladılar, arkasından 508 imzalı dilekçeyi Erzincan Valilğine teslim ettiler.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’ nun  ‘’böyle bir durum yok, zorla cami yapmıyoruz, cemaat de yoksa imamın görevi zaten biter’’  dediği bir zamanda hem de iki imamın birden görev yaptığı köyümüzden dilekçeye gerek kalmaksızın imamların geri çekilmesi gerekir.

Bu durum sadece Kürelik’ te değil yüzlerce Alevi köyünde yaşanmaktadır. Hiçbir Alevi köyündeki İmamın cemaati yoktur. Hiçbir Alevi köyünde Aleviler zorla yapılmış ya da yaptırılmış Camiye gitmemektedirler.  Alevi köylerindeki imamlar 5 kişiyi geçmeyen katılımcıları ile görev yapmaktadır. Bir taraftan kadro açığından ve imamsız camilerden yakınan Diyanet İşleri Başkanlığının derhal Alevi Köylerindeki İmamlarını çekerek, ihtiyacı olan Sünni köylere vermeleri gerekmektedir.

Başta Kürelik köyü olmak üzere tüm Alevi Köylerinden İmamların çekilmesini istiyoruz. Konunu takipçisi olmaya ve bir bir bu köyleri sayın Bakan Sait Yazıcıoğlu’ na  iletmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,
 
Ali KENANOĞLU
ABF Genel Başkan Yardımcısı

KAYNAK : Alevihaber.com - 16.12.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum