ABF : Aleviler bu oyuna gelmeyecektir

ABF : Aleviler bu oyuna gelmeyecektir

ABF : Aleviler bu oyuna gelmeyecektir.Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ın Basın Açıklaması:Yine Pravokasyon, Yine Saldırı....Bir...

A+A-

ABF : Aleviler bu oyuna gelmeyecektir.ABF : Aleviler bu oyuna gelmeyecektir.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ın Basın Açıklaması:

Yine Pravokasyon, Yine Saldırı....

Bir provokasyon girişimi daha yaşandı;

Geçen Hafta Kahramanmaraş’ta, şimdi de, İstanbul Şahintepe’de.
 
Gün geçmiyor ki; Alevilere yönelik bir saldırı girişimi yaşanmamış olsun.

Son örneğini 26.12.2010 günü, İstanbul-Şahintepe’deki, Tokat-Zile-Karacaören Köyü Veli Baba cem ve kültürevimiz’de yaşadık.

Yüzleri maskeli, 50-100 kişilik, kim olduklarını bilmediğimiz, ama karanlık kimseler olduklarını bildiğimiz bir grup, saat 19.30 civarında cemevi’ne saldırarak camlarını kırmışlardır.
 
Saldırı toplam 2 dakika sürmüştür.

Saldırganlarla, o sırada cemevinde bulunan üyeler arasında herhangi bir, görüşme, tartışma, hele de Türk Bayrağı üzerinden süren bir polemik de olmamıştır.

Olay sonrası yurttaşların bir infiale kapılması söz konusu ise de, gerek cemevimiz yöneticileri, gerek Federasyonumuz ve Bağlı örgütlerimizin yöneticileri, gerekse de emniyet mensuplarının özenli davranışları ve telkinleriyle, sükunet sağlanmıştır.
 
19 Aralık 2010 günü, Kahramanmaraş Katliamının  32 yıldönümü nedeniyle bu ilde yaptığımız anma etkinliği sırasında, neidüğü belirsiz, bir çapulcu topluluğunun saldırı girişimini de anımsayacak olursak; Alevilere yönelik sistemli bir sokak hareketleriyle karşı karşıya bulunduğumuz anlaşılacaktır.

Bu karanlık güçler her kimse, hangi gizli kaynaktan yönlendiriliyorsa; bunlar bilmeli ki; Aleviler bu oyuna gelmeyecektir.
 
Alevi toplumu, birdir, bütündür ve bu saldırıları püskürtebilecek, örgütlülüğe, deneye ve özgüven’e sahiptir.
 
Veli Baba cemevimizin değerli üyelerine bir kez daha geçmiş olsun diyor. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, İstanbul savcığından bir an evvel, olayı aydınlatmasını, suçluları bulup mahkemeye sevk etmesini bekliyoruz.
 
Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel Başkan
 

Alevi Haber - 27 Aralık 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.