ABF : Aleviler inançlarına sahip çıkmaya devam edeceklerdir

ABF : Aleviler inançlarına sahip çıkmaya devam edeceklerdir

ABF : Aleviler inançlarına sahip çıkmaya devam edeceklerdirALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI* Alevilere her yerde ayrımcılık...

A+A-

ABF : Aleviler inançlarına sahip çıkmaya devam edeceklerdirABF : Aleviler inançlarına sahip çıkmaya devam edeceklerdir

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

* Alevilere her yerde ayrımcılık yapılıyor.

* İnançlarına sahip çıkmalarına dava açılıyor. 

"Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan Alevi yurttaşların kendi inançlarını çocuklarına aktarmaları suç oldu. Haklarında Samandağ Sulh Ceza Mahkemesinin 2009/540 esas ile dava açıldı.

Alevilerin çocukları, her gün Zorunlu Din Dersleri uygulamasına maruz bırakılarak devlet eliyle zorla asimile ediliyor. Buna kayıtsız kalan zihniyet Alevilerin çocuklarına kendi inançlarını öğretmelerine dava açıyor. Hem de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan izin alınmadıkları gerekçesiyle.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sadece Sünni inanç mensuplarına hizmet verdiği ve Sünni inanç mensupları dışındaki farklı inançları dışladığı, yok saydığı bilinen bir gerçektir. Laik Devlet yapısı ile asla bağdaşmayan bir kurumdan Alevilerin hizmet beklemesi abesle iştigaldir. 

Anlaşılan Alevilere söylenmek istenen; siz neden çocuklarınıza; Sünni inancını değil de, Alevi inancını öğretiyorsunuz. Sünniliği öğretirseniz size her türlü imkânı sunarız. Alevi inancına sahip çıkmakta diretirseniz, bu uygulamalara daha çok maruz kalırsınız.  

Aleviler bu baskılara boyun eğmeyecekler. Kendi inançlarına sahip çıkmaya devam edecekler.

Bilinmelidir ki Aleviler, eski Aleviler değildir. Bu ülkenin eşit birer yurttaşı olarak yurttaşlık haklarına ve inançlarına sonuna kadar sahip çıkacaklar ve devlet eliyle sürdürülen Sünnileştirme politikasına izin vermeyecekler.    

Samandağ Sulh Ceza Mahkemesinde, 6 Nisan 2010 tarihinde görülecek duruşmayı takip edeceğimizi ve yapılan hukuksuzluğa karşı duracağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla bildiririz.

Ali BALKIZ
Genel Başkan"

KAYNAK : Alevihaber.com - 03.04.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.