ABF : Aleviler kendi pirlerini anarlarken, bunun nasıl olacağını bile biz belirleriz

ABF : Aleviler kendi pirlerini anarlarken, bunun nasıl olacağını bile biz belirleriz

ABF : Aleviler kendi pirlerini anarlarken, bunun nasıl olacağını bile biz belirlerizBASINA ve  KAMUOYUNA * Cumhurbaşkanlığı, Hünkar Hacıbektaş...

A+A-

ABF : Aleviler kendi pirlerini anarlarken, bunun nasıl olacağını bile biz belirlerizABF : Aleviler kendi pirlerini anarlarken, bunun nasıl olacağını bile biz belirleriz

BASINA ve  KAMUOYUNA

* Cumhurbaşkanlığı, Hünkar Hacıbektaş Veli'yi Anma Etkinlikleri Programına, Tarihte ilk kez Müdahale Etmiştir.

* Bu tutum, AKP Zihniyetinin Bir Sonucudur: "Aleviler kendi pirlerini anarlarken, bunun nasıl olacağını bile biz belirleriz." demişlerdir.

* Belediye Başkanı Bu Dayatmaya Boyun eğmiş olabilir, Ama Biz Alevi-Bektaşiler Bu Saygısızlığı Reddediyoruz.

Biz Alevi-Bektaşiler; yüz yıllardır buraya Hacıbektaş ilçesine gelir, Hünkar Hacıbektaş Veli'yi anar, onun öğretisini bir kez daha içselleştirip, yoğun duygularla yaşar, yolundan yürümeye devam ederiz.

Bu anmalarda, yurt içinden ve yurt dışından bir çok konuğumuz olur. Devlet görevlileri, Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, Valiler, Kaymakamlar, Siyasi Parti Başkanları, Milletvekilleri de konuğumuz olur. Konuklarımızı sevgiyle, saygıyla karşılar, kürsüyü birlikte kullanır, kimi düşüncelerimizi; karşılıklı olarak katılmasak da , dinlemede kusur etmezdik. Ev sahibi ev sahipliğini, konuk ta konuk olduğunu bilirdi.

Daha önceki yıllarda Sayın Süleyman Demirel, Sayın Ahmet Nejdet Sezer de konuğumuz olmuş, değerli düşüncelerini bizlerle paylaşmışlardı.

Bütün bunlar Hacıbektaş Veli'yi Anma Etkinlikleri Komitesinin belirlediği plan ve program çerçevesinde olurdu. Çok değerli konuklarımız da bu programa uyarlardı. Bu konuda 45 yıldır hiçbir problem yaşanmadı. Ama bu yıl çok ilginç ve asla kabullenemeyeceğimiz bir dayatma ile karşı karşıya kaldık. Dün Cumhurbaşkanlığından gelen protokol görevlileri, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Salmanpakoğlu'na gelerek, "Cumhurbaşkanımızın  protokolda yer aldığı dakikadan başlayarak, ayrılacağı dakikaya kadar kürsüyü  biz idare edeceğiz, sunum ve çağrıları sizin değil, bizim belirlediğimiz sunucularımız yapacak." demişlerdir. Salmanpakoğlu'da bunu kabul etmiştir.

Salmanpakoğlu bunu kabul etmiş olabilir, ama bizler böyle bir saygısızlığı asla kabul etmiyoruz.

Sayın Demirel ve Sayın Sezer, böyle bir öneriye, telkine giderek dayatmaya neden gereksinim duymamışlardır da, Sayın Gül buna gereksinim duymuştur?... Bu ne anlama gelmektedir.

Anma Komitesinin aylar öncesinden belirleyip ilan ettiği sunucular, Sayın Gül aleyhinde kimi cümleler mi kuracaklardır?

O meydanda toplanmış onbinlerce Alevi-Bektaşi yurttaşları, Sayın Gül'ü protestoya mı davet edeceklerdi? O'nun laikliğe karşı mücadelenin odağı olduğu yargı kararı ile tescilli bir partinin kurucusu, Başbakanı ve onların oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu mu anımsatacaklardı?

Neden bu müdahale?

Sayın Cumhurbaşkanı; ne hünkarı, ne de Alevileri tanıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı  Ahmedinejat-ı tanıyor ama.

Ahmetinejat-ın, Mustafa Kemal'in Anıtkabri ziyaret etmek zorunda kalmamak için Ankara yerine İstanbul'u tercih etmesini anlayışla karşılıyor, protokol kurallarını konuğun bu ricası doğrultusunda düzenlemek nezaketini (!..) gösteriyor, ama aynı nezaketi Hacıbektaş'ta Alevilere göstermiyor ve protokol görevlileri kanalı ile dayatmada bulunuyor.

Alevi-Bektaşiler, bu dayatmayı (Salmanpakoğlu'na karşın) kabullenmezler.Bu tutumu Alevi-Bektaşi toplumuna saygısızlık olarak kabul ediyoruz.

Bu tatsız vesileyle, diliyoruz ki; Sayın Cumhurbaşkanı, Hünkar Hacıbektaş Veli'yi, O'nun derya-deniz öğretisi-felsefesi ile tanışır, böylece kamil insan olma yoluna ilk adımını da atmış olur.

Yine bu vesile ile dileriz ki; AKP yöneticilerine bu kara kazandan bir lokma nasip olur da, Cem evlerimize "Cümbüş evi," demek gafletinde bulunmazlar bir daha.

Bu arada Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'na da iki sözümüz olacak: "Değerli paşamız, bu gidişatınız, bu boyun eğişiniz, o sert taviz vermez, uzlaşmaz, tutumunuza yakıştı mı? 'Türk-İslam' 'ulusalcı' 'Alevi-İslam' çizginiz, ılımlı İslamcı AKP çizgisine mi doğruldu yoksa?

Size de Güle Güle…..

 Alevi-Bektaşiler, Hünkar'ın, O'nun işaret ettiği, aklın, eşitliğin, kardeşliğin, barışın yolunda yürümeye devam edeceklerdir.

Saygılarımızla. 16.08.2008
 
 Turgut ÖKER                                           Ali BALKIZ
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu     Alevi Bektaşi Federasyonu
Genel Başkanı                                          Genel Başkanı

--
ALEVİ BEKTAŞ FEDERASYONU (ABF)
Sokullu Mehmet Paşa Cad.  İğde Sokak No:24 06450 Dikmen-Ankara
Tel: (0.312) 480 15 55* Fax: (0.312) 480 15 75
E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy51627 = 'alevifederasyonu' + '@';

addy51627 = addy51627 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text51627 = 'alevifederasyonu' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

51627 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


www.alevifederasyonu.com

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.