ABF: Alevilere Korucu Kadrosu, Devşirme Girişimi

ABF: Alevilere Korucu Kadrosu, Devşirme Girişimi

ABF: "ALEVİLERE KORUCU KADROSU, DEVŞİRME GİRİŞİMİ" Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, İçişleri Bakanlığı'nın...

A+A-

ABF: Alevilere Korucu Kadrosu, Devşirme GirişimiABF: "ALEVİLERE KORUCU KADROSU, DEVŞİRME GİRİŞİMİ"
 
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, İçişleri Bakanlığı'nın Tunceli Valiliği emrine 1400 korucu kadrosu tahsis etmesini "devşirme girişimi" olarak değerlendirdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, İçişleri Bakanlığı'nın Tunceli Valiliği emrine 1400 korucu kadrosu tahsis etmesini "devşirme girişimi" olarak değerlendirdi. Balkız, "Alevilerin bu çağrıya olumlu yanıt vermesini kimse beklemesin. Şiddete ve silaha meylederek korucu olan Alevileri de özlerine dönmeye davet ediyoruz" dedi.

ABF Genel Başkanı Balkız yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın Tunceliler için 1400 korucu kadrosu tahsis etmesine tepki göstererek, "Bu yurttaşların ihtiyacı, gübre, mazot, traktör, fabrika, iş olanağı iken bunların yerine "korucu olun' demek, bir devşirme girişimidir. Hızır paşalığa davetiye çıkarmaktır. "Muharrem ayında Alevi iftarı' diye bilinen politikanın bir devamıdır" dedi.

Alevilerin bu çağrıya olumlu yanıt vermesini kimsenin beklememesi gerektiğini ifade eden Balkız şunları kaydetti:

"Onların tarihinde böyle bir örnek yoktur. Açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten bunalmış üç-beş kişi, o silahı eline alacak olsa, canlı hedefe mi, taşa toprağa mı, ateş edeceğini bilemez hale gelse bile, bu durum Alevilerin koruculuğu kabul ettiği anlamına gelmez. Çünkü yetmiş iki millete bir nazarla bakan Aleviler, şiddet, silah, çatışma değil kardeşlik, barış, özgürce eşit koşullarda bir arada, birlikte bir yaşam için mücadele etmektedirler. Onların inançları, tarihleri, kültürleri bunu emretmektedir.

AKP'nin bu devşirme politikası nasıl ki iftar yemeğinde otel duvarları arasında iflas ettiyse, bu yeni girişimi de Tunceli'nin yoksul Alevi köylerinde yankı bulmadan iflas edecektir. Şiddete ve silaha meylederek korucu olan Alevileri de özlerine dönmeye davet ediyoruz."

(ANKA) - 6 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.