ABF, Anıt Mezara Saldırının Araştırılmasını İstedi

ABF, Anıt Mezara Saldırının Araştırılmasını İstedi

ABF, Anıt Mezara Saldırının Araştırılmasını İstedi Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Turan Eser, Sivas Madımak Oteli'nde hayatını...

A+A-

ABF, Anıt Mezara Saldırının Araştırılmasını İstediABF, Anıt Mezara Saldırının Araştırılmasını İstedi
 
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Turan Eser, Sivas Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenler anısına Karşıyaka Mezarlığı'nda yapılan anıt mezarın bir ay içinde iki kez tahrip edildiğini belirterek, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'ndan olayın araştırılmasını istedi. 

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na verdiği dilekçede, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenler anısına yaptırılan Karşıya Mezarlığı'ndaki anıt mezarın 12 Kasım 2007 ve 14 Aralık 2007 tarihlerinde kasıtlı ve planlı olarak tahrip edildiğini kaydetti. Eser, anıt mezardaki pirinç tabela ve yazıların söküldüğünü belirterek, "Son bir ay içerisinde, anıt mezarımıza yapılan bu iki saldırı oldukça manidardır.

Arkasındaki art niyetleri ve provokatif planları tehlikeli bir yaklaşım ve bilinçli bir adım olarak görüyoruz. Kamusal arazi ve devletin denetim ve gözetiminde olan mezarlıkta sadece şehitlerimizin mezarlarına yönelik bu girişimin olması kuşkuludur" dedi.

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kamu görevlilerinin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevlendirdiği özel güvenlik şirketi elamanlarının görevlerini ihmal ettiğini ifade eden Eser, "Bu saldırıların arkasındaki niyet ne olursa olsun, bu türden davranışların barış ve dostluktan uzak tavırlar olduğu kanısındayız" dedi.

Eser, TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından olayın araştırılmasını ve Anıt mezar alanının korunmasında gerekli duyarlığın gösterilmesini istedi.

(ANKA) - 18 Aralık 2007 Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.