ABF Basın Toplantısı Düzenleyecek

ABF Basın Toplantısı Düzenleyecek

ABF Basın Toplantısı DüzenleyecekAlevi Bektaşi Federasyonu, Alevi kamuoyunda büyük tepki alan "Alevi çalıştayı ön raporu"...

A+A-

ABF Basın Toplantısı DüzenleyecekABF Basın Toplantısı Düzenleyecek

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi kamuoyunda büyük tepki alan "Alevi çalıştayı ön raporu" ile ilgili düşüncesini yarın saat 11:00'de Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacak. Alevi Bektaşi Federasyonu, tüm Alevi kurumlarına bir çağrı yaparak yarın ki basın açıklamasına destek vermeye çağırdı. Açıklamda şu görüşlere yer verildi :

"AKP’nin  Alevileri ve Alevi örgütlerini dönüştürme ve kendine bağlama projesi olarak da adlandırılabilecek olan “Alevi çalıştayları” süreci tamamlanmış ve “Alevi Çalıştayı Ön Raporu ” hazırlanarak Başbakan’a sunulmuştur.

Alevi çalıştayı ön raporu, kamuoyuna yansıması ve bizim de incelediğimizde gördüğümüz AKP’nin kendi Alevisi’ni, yaratma, inancımızı, kültürümüzü ve öğretimizi; değiştirme ve dönüştürme projesi olduğu çok açık ve net olarak görülmüştür.

AKP’nin Alevi inancını, kültürünü ve öğretisini yok etme projesine sessiz kalmamız ve içimize sindirmemiz söz konusu olamaz.

Bu nedenle sesimizi yükseltmek, hangi Alevi Bektaşi örgütünde temel haklarımız için mücadele ettiğimize bakmaksızın birlik ve beraberliğimizi göstermek ve karşı duruşumuzu ortaya koymak durumundayız.

Bu kapsamda, aşağıdaki yer, gün ve saatte yapacağımız basın toplantısına katılarak, sesimize ses, gücümüze güç katmanızı bekler, demokrasi mücadelesinde başarı dileklerimizi ve saygılarımızı sunarız.

YER : Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı

          İğde Sokak, No: 24, Sokullu -DİKMEN / ANKARA

TARİH : 12 Şubat 2010 Cuma

SAAT : 11.00

KAYNAK : Alevihaber.com - 11 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.