ABF Basın toplantısı düzenliyor

ABF Basın toplantısı düzenliyor

ABF Basın toplantısı düzenliyorAlevi Bektaşi Federasyonu, 28 Ocak 2010 Perşembe günü Saat 11:00'de Ankara Mülkiyeliler Birliği'nde...

A+A-

ABF Basın toplantısı düzenliyorABF Basın toplantısı düzenliyor

Alevi Bektaşi Federasyonu, 28 Ocak 2010 Perşembe günü Saat 11:00'de Ankara Mülkiyeliler Birliği'nde "Alevi Çalıştayı"na ilişkin bir basın açıklaması yapacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu, AKP hükümetinin Aleviliği tanımlama girişimlerine tepki göstererek yarın düzenlenecek Alevi Çalıştayına Federasyon olarak katılmayacaklarını açıkladı. "Aleviliğin tanıma ihtiyacı yoktur" denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"3-4 Haziran 2009’da tarihinden bu yana AKP Hükümetince yürütülen “Alevi Açılımı”nın son “çalıştayı”, “Alevilik çerçevelendirme sorunları, Kimlik ve beyan sorunları” gibi gündem maddeleriyle 28.01.2010 tarihinde Kızılcahamam’da toplanacaktır.

Biz Alevi Bektaşi Federasyonu olarak bu “çalıştaya” davetli olduğumuz halde katılmayacağız. Neden katılmayacağımızı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere aşağıdaki gün, saat ve yerde yapacağımız basın toplantımıza, destek vermenizi, gücümüze güç katmanızı bekler, saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Tarih : 28 Ocak 2010 Perşembe

Saat  : 11:00

Yer   : Mülkiyeliler Birliği 2. Kat Toplantı Salonu  Kızılay –Ankara

KAYNAK : Alevihaber.com - 27 Ocak 2010

ALEVİLERDEN AKP’YE REST

Alevi Bektaşi Federasyonu 28 Ocak tarihinde AKP hükümetince Kızılcahamam’da yapılacak Alevi Çalıştayı’na katılmayacaklarını açıkladı.

Federasyon’un Genel Sekreteri Kazım Genç, “Alevilik çerçevelendirme sorunları, Kimlik ve beyan sorunları” gibi gündem maddeleriyle yapılacak toplantıya davetli oldukları halde katılmamalarının nedenini yarın saat 11.00’da yapacakları basın toplantısında açıklayacak.

Söz konusu basın toplantısı Ankara’daki Mülkiyeliler Birliği binasında yapılacak.

Odatv.com - 27 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.