ABF Başkanı Balkız'dan Çorum AKM'ye Ziyaret

ABF Başkanı Balkız'dan Çorum AKM'ye Ziyaret

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız'dan Çorum AKM'ye ZiyaretAlevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Çorum Alevi Kültür...

A+A-

ABF Başkanı Balkız'dan Çorum AKM'ye ZiyaretAlevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız'dan Çorum AKM'ye Ziyaret

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Çorum Alevi Kültür Merkezi'ni (AKM) ziyaret etti.

ÇORUM (İHA) - Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Çorum Alevi Kültür Merkezi'ni (AKM) ziyaret etti.

Çorum AKM Başkanı Nurettin Aksoy ile bir süre görüşen Ali Balkız'a, Çorum Olaylarını Anma Etkinliği Geçici Tertip Komitesi üyeleri 3 Temmuz'da yapacağı etkinlik hakkında bilgi verdi. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, "12 Eylül öncesi ülkemize hızla darbe götürmeye çalışan çevreler, odaklar kanlı tertipler düzenledi. Bunlardan birisi de Çorum'da yaşandı. Maraş gibi, Sivas gibi Çorum'da kana bulandı. Bir daha böyle olayların olmaması için yaşananları hatırlamakta, unutmamakta yarar var.

Hafızamızı tazelediğimizde tüm Çorum halkı şehirlerinde böyle bir olay olmasından dolayı üzgündürler, hüzünlüdürler. Bu olayları şehirlerine sürülmüş bir leke olarak değerlendiriyorlardır. Bu tür olayların Alevilikle, Sünnilikle bir alakası olamaz. İnsan seven, kendini seven her insanın dönüp nefretle anacağı kınayacağı olaylardır bunlar" dedi.

Çorum olayları nedeniyle 3 Temmuz'da Çorum Alevi Kültür Merkezi tarafından geniş kapsamlı bir etkinlik yapılacağını hatırlatan Balkız, "Çorum, barış şehri, kardeşlik şehri olsun şiarıyla etkinlikler düzenlenecek. O gün Alevi, Sünni, Kürt, Türk bütün herkesi dayanışmaya davet ediyoruz. Ellerimizde kalemler, karanfiller taşıyacağız. Barış şarkıları söyleyeceğiz" diye konuştu.

Haberciniz.biz - 05 Haziran 2010 Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.