ABF : Bu işin cılkı çıktı

ABF : Bu işin cılkı çıktı

ABF : Bu işin cılkı çıktıAlevi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız Ergenekon’un 12. dalgasını değerlendirdi.Alevi Federasyonu Genel Başkanı...

A+A-

ABF : Bu işin cılkı çıktıABF : Bu işin cılkı çıktı

Alevi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız Ergenekon’un 12. dalgasını değerlendirdi.

Alevi Federasyonu Genel Başkanı Ali BALKIZ, "Anne beni okula gönder" kampanyası ve kız öğrencilere yönelik çalışmaları ile Türkiye Kamuoyu'nun haklı takdirini kazanmış olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın, Ergenekon konusuna bulaştırılmaya çalışılması, AKP'nin muhaliflerini susturma çabasından başka bir şey olmadığını savundu.

Alevi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız yazılı açıklamasında, Yaşamı boyunca Demokrasiyi savunmuş olan ÇYDD Genel Başkan'ı Saylan, 22 Temmuz seçimleri öncesi yapılan "Cumhuriyet Mitingleri"nde de; her zaman olduğu gibi demokrasiyi savunmuş ve "Ne Darbe Ne Şeriat" dediğini hatırlatan Balkız şunları kaydetti:"Her ortamda ve her şartta demokrasiden asla taviz vermeyen tavrı ve tarzı ile, demokrasi mücadelesine katkı veren Sayın Saylan'ın, bir darbe teşebbüsünün içinde olması düşünülemez. Ülkemizde, Devlet adına görev yapıyorum diyerek, hukuk dışına çıkarak büyük bir kirlenmişlik yaratanların varlığı bir gerçektir. Bu kirlenmişlikten arınmadan, faili meçhul cinayetleri ve yargısız infazları aydınlatmadan, yani gerçekle yüzleşmeden demokrasiyi inşa etmemiz olanaksızdır."

AKP iktidarı, siyasi muhaliflerini Ergenekon kapsamında soruşturarak, korku Cumhuriyeti yaratarak iktidarını sürdürmeyi hedeflemekte olduğunu öne süren Balkız," muhalefetsiz bir iktidar diktatörlüktür."Ne Darbe Ne Şeriat" diyen ÇYDD Genel Başkan'ı Sayın Türkan SAYLAN'ın bir terör örgütü suçu kapsamında, evinin aranarak soruşturulması, ÇYDD'nin şubelerinin aranması, 10'a yakın şubesine de baskın yapılarak Şube Başkanları ile Genel Merkez Yöneticilerinin gözaltına alınması, AKP'nin, Demokrasinin "D" sini bile istemediğinin ve diktatör yüzünün göstergesidir" ifadelerine yer verdi.

GUNESTV.COM - 14.04.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.