ABF : Bu Ne Terbiyesizlik

ABF : Bu Ne Terbiyesizlik

ABF : Bu Ne Terbiyesizlik Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız : İçişleri Bakanı, Karakoçan Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim...

A+A-

ABF : Bu Ne Terbiyesizlik ABF : Bu Ne Terbiyesizlik

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız : İçişleri Bakanı, Karakoçan Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu görevlerinden derhal çekilmeleri gerekmektedir.

BASINA VE KAMUOYUNA

02.06.2008 tarihli Hürriyet Gazetesinde; "Bunların Devlete Bakışını Zaten Biliyorsunuz " başlığı altında Şükrü Küçükşahin'in yazısını okuyunca; evet biz de aynı şeyi düşündük: "Bu ne terbiyesizlik!..."

Küçükşahin'den öğrendiğimize göre; Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bundan üç ay kadar önce YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrenci, 4 km mesafedeki okullarından dönerlerken taciz edilirler. Öğrenciler bir daha böyle bir şey yaşamamak için ilçe Milli Eğitim Müdürüne giderek servis aracı isterler. Müdür bey, öğrencilere; "size araba maraba yok, parası olan okusun, olmayan evlensin" der. Olay yerel gazetelere, "Haydi kızlar kocaya" başlığı ile yansır. Durumdan AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran haberdar olur. Vali ile görüşerek çocuklara servis aracı sağlar, aileleri ile görüşür, gönüllerini alır. Döner Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ı arar, öğrencilerin kendisiyle görüşmek istediklerini ancak görüşmediklerini söyler, çocuklara aylık burs da sağladığını ekler. Kaymakam,  İşbaşaran'a teşekkür edeceğine, şu sözleriyle onu şaşırtır: "Sayın Milletvekilim, 28 öğrencinin 12'si Alevi, bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz."

İşbaşaran küplere biner: "Bu ne terbiyesizlik?... Bunlar çocuk be! Bunun da ötesinde bu ayrımı nasıl yaparsınız?..."

İşbaşaran, işin peşini bırakmaz. Durumu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a aktarır. Ama bir kez daha şaşırır: Çünkü Bakan bey "Dilekçe verin konuyu inceleteyim" der. Sorun AKP'nin Kızılcahamam kampına kadar yansır. İçişleri Bakanı özür dilemiş olsa da İşbaşaran yatışmaz; "siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz" der.

"Tüm bunları Küçükşahin'in yazısınıdan öğreniyoruz. Öncelikle İşbaşaran'ı kutlarız: Bir kez daha Milletvekili olamamayı göze aldığı için. Kaymakamı da kutlarız: pek yakında vali olacağı için. "

12 Alevi kız öğrencinin yanında 16 Sünni kız öğrencimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Kuru'nun yanında yandıkları için.

T.C. Anayasası 10. Maddesi, kanun önünde eşitliği düzenler ve dil, din, cinsiyet, ırk ayrımı olmadan tüm vatandaşların haklar bakımından eşit olduğunu vurgular. Vatandaşlık hukuksal ve siyasal bir statüdür. Bu statü, devlet karşısında kişiye, başta Anayasa'da yer alan haklar olmak üzere, bütün hukuksal mevzuat içerisinde tanınmış olan hakların; kullanım koşullarının oluşturulmasını ve kişinin bu hakları kullanır iken sınırlanmamasını talep etme yetkisi tanır.

Bir insan hakkı olan Eğitim hakkı da bu temel taleplerden biridir.

Bu hakkın kullanımını devlet adına sağlamak yerine, 28 öğrenciden kaçının Alevi çocuğu olduğunu merak etmek, "Terbiyesizlik" değil de nedir?... İlkokul, ortaokul, imam hatip, üniversite, kaymakamlık kursu bu terbiyeyi vermediyse sayın kaymakam'a, aile ocağı, mahalle de mi vermemiştir?...

Bu ayıp Küçükşahin'in kamuoyuna duyurduğudur.

Kim bilir,  bilemediğimiz, kamuoyuna yansımayan benzer hatta daha vahim kaç olay yaşanmaktadır yurdun her yerinde her gün….

O nedenle ;

İçişleri Bakanı, Karakoçan Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu görevlerinden derhal çekilmeleri gerekmektedir.

Alevi-Sünni tüm öğrencilerin ortak istemidir bu.

03.06.2008

Ali BALKIZ
ABF Genel Başkanı

ALEVİ HABER AJANSI - 3 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.