ABF : 'Çalıştaylar serisini bırakın, sorunlarımızı derhal çözün'

ABF : 'Çalıştaylar serisini bırakın, sorunlarımızı derhal çözün'

ABF : 'Çalıştaylar serisini bırakın, sorunlarımızı derhal çözün'ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI Alevi...

A+A-

ABF : 'Çalıştaylar serisini bırakın, sorunlarımızı derhal çözün'ABF : 'Çalıştaylar serisini bırakın, sorunlarımızı derhal çözün'

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI
 
Alevi Çalıştayları’ndan birincisi 3-4 Haziran 2009 tarihlerinde Alevi Bektaşi temsilcileri ile, ikincisi 8 Temmuz 2009 tarihinde akademisyenlerle yapıldı.
 
Yapılan birinci Çalıştay’da 35 Alevi Bektaşi temsilcisi ;

1- Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması,

2- Zorunlu Din derslerinin kaldırılması,

3- Madımak Otelinin müze yapılması,

4- Alevi köylerine cami yapma uygulamasından vazgeçilmesi ve atanan imamların geri çekilmesi,

5- Alevi İnanç  Merkezlerinin Alevi Kurumlarına teslim edilmesi hususlarında ortak karara vardılar.
 
Alevi Bektaşi temsilcileri tarafından üzerinde uzlaşılan bu beş talebin karşılanması ve çözümü ancak siyasi irade ile olanaklıdır. Siyasi irade; Alevilerin üzerinde uzlaştıkları talepler konusunda adım atmak yerine, çalıştaylar dizini düzenlemektedir.

Alevi Bektaşi Federasyonu ve diğer Alevi Kurumları yapılan ikinci çalıştay ve yapılacak olan çalıştaylarda sürecin dışında bırakılmaktadır. Yapılacak olan çalıştaylara gözlemci olarak katılma talebimiz dahi Bakanlıkça reddedilmiştir.
 
Ayrıca yapılan ikinci çalıştayda; Alevilerle yakından uzaktan ilgisi olmayan kişiler ve kurumlar davet edilmiştir. Bundan sonraki çalıştaylarda da aynı uygulamanın süreceği görülmektedir.  Bu çalıştaylarda amaç; Alevilerin sorunları ve çözüm önerilerinin görüşülmesi gerekirken, kimi katılımcılar Alevilere hakaret edecek derecede söylem ve değerlendirmeler yapmışlardır.
 
Bir çalıştay katılımcısı, var oluşundan bu yana sivil bir sistemden yana olan Alevi Bektaşi toplumunu “demokratik olmayan güçlerin savunucuları ve darbecilerin yandaşı” olarak gösterme cesaretinde ve küstahlığında bulunmuştur. Darbeler sürecinde en ağır baskılara, zulme ve asimilasyona uğramış bir toplum olan Alevilere bu yakıştırmalarda bulunmak haksızlık, küstahlık hatta aymazlıktır. Bu sözleri şiddetle kınıyoruz.
 
Yine bu çalıştayda diğer bir katılımcı, "Alevileri iç ve dış çeştli güçler tarafından kullanılan bilinçsiz bir topluluk" olarak tanımlamıştır. Oysa Aleviler yüzyıllardır gericiliğe ve yobazlığa karşı durmuşlar ve bilinç düzeylerini çağdaş medeniyete varma yönünde kullanmışlardır. Bu sözler düpedüz Alevilerin bu çağdaş yüzüne yönelik bir saldırıdır.
 
İkinci çalıştayla birlikte bu çalıştayların amacı dışına çıkma ihtimali güçlenmiştir. Alevi Bektaşilerin sorunları ve buna ilişkin çözümlerinin konuşulduğu bir çalıştaylar serisi olmaktan öte, Alevilere hakaret edildiği toplantılar haline dönüşmektedir.
 
Siyasi otoriteyi çalışma usulü ve yöntemi konusunda uyarmamıza rağmen, Çalıştaylara Alevi Bektaşi dünyasıyla ilgisi olmayan kişilerin davet edilmesi, bu çalıştayların ucu açık toplantılar serisi haline dönüşmüş olmasını kaygıyla izliyoruz.
 
Bu çalıştaylar serisinin daha verimli hale getirilmesini, Alevi Bektaşi temsilcilerinin talep ettikleri ve üzerinde uzlaştıkları, sorunlarının çözümünün derhal yerine getirilmesini bekliyoruz. Aksi tutum bu işin sulandırılması ve ipe un serilmesi anlamına gelecektir.
 
Tarihimiz bize yeni bir “Hakem Olayı” denemesini anımsatıyor. Bilinsin ki; Alevi Bektaşiler böyle bir olayı bir kez daha yaşamazlar. Yaşanmasına izin vermezler. Aleviler bu bilinç, kararlılık ve örgütlülüktedirler.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Saygılarımızla.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
Genel Yönetim Kurulu

KAYNAK : Alevihaber.com - 12.07.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.