ABF: Cem Vakfı ile AKP elele

ABF: Cem Vakfı ile AKP elele

ABF: Cem Vakfı ile AKP elele  İSTANBUL (06.01.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu, bugün Taksim Hill Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla...

A+A-

ABF: Cem Vakfı ile AKP eleleABF: Cem Vakfı ile AKP elele 

İSTANBUL (06.01.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu, bugün Taksim Hill Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Cem Vakfı ile AKP arasında gerçekleştirilen Bostancı görüşmesini kınadı. Taleplerinin takipçisi olduklarını söyleyen Aleviler, AKP'nin Hızır Paşa sofrasına oturmama çağrısı yaptılar.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Cem Vakfı ile AKP arasında gerçekleştirilen görüşleri protesto etmek için bugün Taksim Hill Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Federasyon Genel Başkanı Ali Balkız toplantıda yaptığı açıklamada, Alevilerin, 9 Kasım'da Ankara'da yankılanan taleplerinin takipçisi olduklarını vurguladı. AKP'nin yarın düzenleyeceği “Muharrem İftarı”na dikkat çekti. Balkız, AKP'nin 12 İmam matem orucunda yine siyasi şov peşinde olduğunu vurguladı.

Yol düşkünleri yine sahnede

Balkız, “Yarınki 'iftar Sofrası' Hızır Paşa sofrasıdır. Aleviler Pir Sultan duruşu sergileyerek, Hızır Paşa sofrasına oturmayacaklardır. AKP, Cem Vakfı'nı para pul ile etkisizleştirebilir ama Alevileri asla” dedi. Balkız, laik olamayan bir ülkede yaşadıklarının altını çizdi. “Eğer Türkiye gerçekten laik bir ülke olsaydı bugün burada bunları konuşuyor olmazdık” dedi.

Balkız, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (Cem) Vakfı ile AKP nin el ele olduğunu söyledi. İzzettin Doğan ile Başbakan Erdoğan arasında 28 Aralık 2008'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen pazarlıkları kınadı. “Yol düşkünleri yine sahnede” diyen Balkız, Cem Vakfı Başkanı Doğan'ın “Bize de para bize de para” dediğini belirtti.

Balkız, Cem Vakfı'nın Alevilerin demokratik taleplerini sulandırdığını kaydetti. ABD'nin ılımlı İslam Projesi ile İzzettin Doğan'ın daha önce Fettullah Gülen ile gerçekleştirdiği görüşmeleri hatırlattı. Balkız, “Belki sırada Fettulah'ın yanında bir İzzettulah yaratma projesi vardır” diye konuştu.

Filistin Kerbela, İsrail Yezid

Balkız, 12 İmam Matem Orucu'nun olduğu şu günlerde siyonist İsrail devletinin gerçekleştirdiği Gazze katliamını kınadı. Balkız, Filistin'de yaşanan vahşeti Kerbela'ya benzetti. “İsrail yaptığı vahşetle bugünün Yezidi'dir” dedi. Filistin halkının acılarını paylaştıklarını belirten Balkız, Filistinlilerin İsrail zulmüne karşı İmam Hüseyin ve beraberindekilerin ruhuyla direndiklerini vurguladı.

ATILIM - 06.01.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.