ABF : Cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırıdır

ABF : Cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırıdır

ABF : Cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırıdır BASINA VE KAMUOYUNA* Belediye Başkanlarının görevi, yıkmak-yakmak değil,...

A+A-

ABF : Cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırıdırABF : Cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırıdır

BASINA VE KAMUOYUNA

* Belediye Başkanlarının görevi, yıkmak-yakmak değil, halka hizmettir.

* Yıllar önce Karacaahmet Cemevini yıkmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan’ı Alevilerin hayırla anımsamadıklarını, Gökçek aklından çıkarmamalıdır.

* Cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırı olup, karşı duruş sergileyeceğimiz unutulmamalıdır.

Kentsel dönüşüm bahanesi ile evleri elinden alınan Dikmen halkının, haklarını korumak ve hak mücadelesi vermek için oluşturdukları “Direnme Hakkı Bürosu” geçen hafta sonu yakılmış ve bu nedenle tüm dikkatler; yapmış olduğu açıklamalar ve uygulamaları nedeni ile Büyükşehir Belediyesine çevrilmiştir.

Melih Gökçek’in, Direnme Hakkı Bürosu’nun bulunduğu yerde, Büro yanmadan iki gün önce keşif yapmış olması da dikkatlerin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelmesini sağlamıştır.

Melih Gökçek, SES-TV de katılmış olduğu programda, haklarını korumak isteyen Dikmen Halkına saldırmış, bu saldırısı sırasında da, “Direnme Hakkı Bürosu” nun teröristlerin kontrolünde olduğunu ve bunlar tarafından yakıldığını söylemiştir. Devamında da, “Direnme Hakkı Bürosu” nun yakının da olan Cemevi ile ilgili olarak ta, “Bunlar yakında Cemevini de yakacaklar ve bizi suçlayacaklar.” diyerek, Alevilerin ibadet yerleri olan Cemevini de yakmaları ve yıkmaları için bir anlamda taraftarlarına talimat vermiş bulunmaktadır.

Belediye Başkanlarının görevi, yakmak-yıkmak ve provoke etmek değil, halka hizmet etmektir. Her gün toplumun bir kesimine saldırarak halka hizmet edilemez.

Son günlerde, önce ODTÜ’ne saldıran, kentsel dönüşüm projesi adı altında Dikmen halkının yılların emeği ile elde ettiklerin varlıklarını gasp eden ve bu gaspa karşı direnç oluşturanların bürosunu yakılması ile yetinmeyerek, inancımızın ibadet yeri olan Cemevimizin yakılması-yıkılması için provokatif davranışlarda bulunmak, Belediye Başkanlığını hizmetleri arasında değildir.

Yıllar önce, Karacaahmet Cemevimizi yıkmaya çalışan, RTE’den, Alevilerin hayırla anmadıklarını, Gökçek bir an olsa dahi aklından çıkarmamalıdır.

Gökçek; Çukurambar’da, Dikmen Vadisi 1. Ve 2. Etap’ta,  Havaalanı yolu üzerindeki kentsel dönüşüm alanlarında kalan Camilerin minarelerini koruyarak, kendi inancının taraftarlarına gösterdiği saygıyı, tüm inançlara ve hatta inançsızlara da göstermek; insanların inançlarını özgürce yaşamaları için yerel yönetimlere düşeni yapmanın Belediyecilik görevleri içinde olduğunu, hiç aklından çıkarmamalıdır.

İnancımız saygısızlık ederse, unutmamalıdır ki, seçimlerde Ankara Halkı da, Dikmen halkı da bu yaptıklarının hesabını elbette ki, sandıkta soracaktır.(28.08.2008)

Ali BALKIZ
ABF Genel Başkanı

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
Sokullu Mehmet Paşa Caddesi İğde Sokak No: 24  Dikmen  – Ankara
Tel: 0312 480 15 55 Faks: 0312 480 15 75
E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy22876 = 'alevifederasyonu' + '@';

addy22876 = addy22876 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text22876 = 'alevifederasyonu' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

22876 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Alevihaber.com - 28 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.