ABF: CHP Demokrasinin mi? Yoksa katliamların mı? yanındadır!

ABF: CHP Demokrasinin mi? Yoksa katliamların mı? yanındadır!

ABF: CHP Demokrasinin mi? Yoksa katliamların mı? yanındadır! Bilmek istiyoruz!Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in...

A+A-

ABF: CHP Demokrasinin mi? Yoksa katliamların mı? yanındadır!ABF: CHP Demokrasinin mi? Yoksa katliamların mı? yanındadır! Bilmek istiyoruz!

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM Genel Kurulunda "demokratik açılım" konusu üzerine yaptığı konuşmada "Dersim Katliamı" ile ilgili sarfetttiği sözlerinden dolayı tepki gösterdi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

* “Evlad-ı Kerbelayık, Bihatayık, Ayıptır, Zulümdür, Günahtır.”

* Ülkenin iç sorunları, devletlerarası savaş usulleri ile çözülemez!

* CHP demokrasinin mi? Yoksa katliamların mı? Yanındadır! Bilmek İstiyoruz!              

10 Kasım 2009’da TBMM’de “Demokratik Açılım” konusu görüşülürken, CHP’yi temsilen söz alan ve meclis kürsüsünden konuşan Onur Öymen’in söyledikleri, CHP’nin demokrasiden ne kadar uzaklaştığını bizlere bir kez daha göstermiştir.

Onur Öymen, bu konuşmasında Kürt sorununun; “Dersim sorunu” gibi çözümlenmesini öneriyor ve diyor ki; “Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait İsyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın mücadeleyi durduralım’ demedi” demekte ve dolaylı olarak ta Kürt sorunun 1938 deki gibi, Dersim’de yapıldığı gibi çözülmelidir. Önerisinde bulunmaktadır.

1937-1938’de Dersim’de yapılan katliamı, yaşanan vahşeti hala yaşayan canlarımız anlatmaktadır. Bellekler hala tazedir. Laç deresinin nasıl cesetlerle doldurulduğunu, Munzur suyunun günlerce kan kırmızı aktığını, kurşuna dizilenleri, kurşunla ölmeyenlerin süngülerle nasıl vahşice katledildiklerini anlatır dururlar.

Dersim katliamının üzerinden 72 yıl geçmesine ve yaşanan acıların, sürgünlerin, trajedilerin varlığına rağmen, bu gün bu çağda dahi CHP’yi temsilen söz alan Onur Öymen’in; sanki başkaca hiçbir çözüm yokmuşçasına dolaylı olarak da olsa hala katliamı önermesi ve savunması tüylerimizi diken diken etmiştir.

Ülkemizin doğusunda 25 yıldır yaşanan “düşük yoğunluklu savaş”ta; yitirdiklerimiz yetmedi mi? Ekmeğimize, aşımıza, kardeşliğimize göz koyanlar! Bunca acı yetmedi mi?

Dersim katliamını “Demokratik Açılım”ın tartışıldığı bir ortamda, çözüm diye önerenler! Çözüm için emsal gösterenler! Size sesleniyoruz!

Ülkemizin sınırları içinde yaşanan sorunları; Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz olan Kurtuluş Savaşı ile devletlerarası savaş konumunda olan Kıbrıs çıkartması ile kıyaslayanlar! Ey çağın gerisinde kalanlar! Size sesleniyoruz!

Dersim’de bırakın bizim analarımızın ağlamasını, ölülerinin yasını tutmasını, çıplak bedenleri sarmalarına dahi izin verilmemiştir! Ey anaların ağlamasını normal görenler! Size sesleniyoruz! 

Alevilerin oylarıyla yıllardır o meclis kürsüsünde oturanlar!

Dersim Piri Seyit Rıza’nın, ardılı olduğu Pir Sultan gibi idam sehpasında; “Evlad-ı Kerbelayık, Bihatayık, Ayıptır, Zulümdür, Günahtır.” dediği gibi

CHP demokrasinin, hak ve özgürlüklerin mi? Yoksa katliamların mı? Yanındadır. Bilmek İstiyoruz!

CHP sözcüsünün TBMM’de “Demokratik Açılım” konusu görüşülürken, 1938’de Dersimde yaşananları anımsatması, katliam önermekten başka bir şey değildir. 1938 Dersim katliamının örnek gösterilmesi karşısında CHP’nin suskunluğu ne anlama gelmektedir. Demokrasiden, cumhuriyetten, hukuk devletinden yana olması gereken ana muhalefet partisinin, Alevilerin katledildiği bir katliamı örnek göstermesi, hatta önermesi kabul edilemez. Onur Öymen sözlerini geri almalı ve Alevi toplumundan derhal özür dilemelidir.

Daha dört gün önce İstanbul Kadıköy Meydanında 500.000 kişinin “Ayırımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” talep ettiği bir eylemlilik sürecinden sonra, CHP sözcüsünden gelen bu sözler manidardır.
 
Alevi toplumu, kendisine yönelik hiçbir saldırıyı unutmamıştır, bunu da unutmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

Ali BALKIZ
Genel Başkan"
 

KAYNAK : Alevihaber.com - 13 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.