ABF Danışma Kurulu 3 Mayıs'ta toplanıyor

ABF Danışma Kurulu 3 Mayıs'ta toplanıyor

ABF Danışma Kurulu 3 Mayıs'ta toplanıyor(AHA Özel) - Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Danışma Kurulu toplantısı, 03.05.2009 Pazar günü saat:10:00’da Ankara...

A+A-

ABF Danışma Kurulu 3 Mayıs’ta toplanıyorABF Danışma Kurulu 3 Mayıs'ta toplanıyor

(AHA Özel) - Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Danışma Kurulu toplantısı, 03.05.2009 Pazar günü saat:10:00’da Ankara Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Binasında yapılacak. ABF’ye bağlı kurumların dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılacağı ABF Danışma Kurulu toplantısında Yerel Seçim Sonuçlarının ve ülkemizdeki mevcut siyasi durumun değerlendirilmesi bekleniyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu, 11-12 Nisan 2009 tarihinde Ankara da toplanarak “Yerel Seçim Sonuçları ve Ülkemizde Siyasi Durum” başlıklı 4 maddelik bir bildiri yayınlamıştı. Bildiride “Başta iktidar partisi AKP ve Ana muhalefet Partisi  CHP olmak üzere, mevcut partiler, Türkiye’nin; işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, eğitim, sağlık, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik, demokratikleşme, 12 Eylül artığı kurumlar ve yasalar gibi; temel sorunlarını halktan yana politikalarla çözebilecek  niyete ve iradeye sahip değildirler.” tespiti yapılarak “Yerel seçim sonuçları mevcut umutsuzluğu ve yeni bir sol- sosyal demokrat oluşuma olan umudu canlı tutmuştur.” Vurgusu yapılmıştı. Yeni bir sol-sosyal demokrat toplumsal muhalefeti birlikte oluşturma fikrini kamuoyunda tartışmaya açan ABF’nin konuyu daha geniş bir biçimde Danışma Kurulu toplantısında ele alması bekleniyor. ABF Danışma Kurulu toplantısında ABF’nin siyasi perspektifi ele alınarak bundan sonra nasıl bir yol haritası izleyeceği belirlenecek.

KAYNAK : Alevihaber.com – 15 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.