ABF den Sivas Şehitleri Anıt Mezarı Konusunda TBMM'ne Dilekçe

ABF den Sivas Şehitleri Anıt Mezarı Konusunda TBMM'ne Dilekçe

ABF'den TBMM İNSAN HAKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DİLEKÇETÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İNSAN HAKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU...

A+A-

ABF'den TBMM İNSAN HAKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DİLEKÇEABF'den TBMM İNSAN HAKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DİLEKÇE

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
İNSAN HAKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA
 
Sayın M. Zafer Üskül

TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak otelinde gericiler tarafından insanlık dışı yöntemlerle bir katliam gerçekleştirildi. Bu katliamda kaybettiğimiz şehitlerimizin anısına Ankara-Karşıyaka'da bir anıt mezar yapıldı. Her yıl 2 Temmuz'da Madımak olayını anma etkinliği yapılır ve bu etkinlik çerçevesinde başta şehit aileleri olmak üzere demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve haklI anıt mezarı ziyaret ederek insanlık tarihine kara bir leke gibi yapışan bu katliamı lanetler, kınar, acılar paylaşılır. Fakat son günlerde Karşıyaka'da şehitlerimizin anısına yaptırılan anıt mezara yönelik saldırı ve tahrip olayları kasıtlı ve planlı olarak başlatılmıştır. İlki 12 Kasım 2007 tarihinde yapılan bu saldırının ikincisinin de 14 Aralık 2007/ Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleştiğini öğrenmiş olmaktayız.  Bu saldırılar, başta şehitlerimizin ailelerini, yakınlarını ve Alevi camiasını derinden üzmüştür. Son bir ay içerisinde, anıt mezarımıza yapılan bu iki saldırı oldukça manidardır.

Sayın İnsan Hakları Komisyon Başkanı

14 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde insanlık dışı yöntemlerle ve yakılarak katledilen canlarımızın Anıt Mezarındaki pirinç tabela ve yazıların sökülmesinin arkasındaki art niyetleri ve provokatif planları tehlikeli bir yaklaşım ve bilinçli bir adım olarak görüyoruz. Kamusal arazi ve devletin denetim ve gözetiminde olan mezarlıkta sadece şehitlerimizin mezarlarına yönelik bu girişimin olması kuşkuludur. Bu olayda görüldüğü üzere, Karşıyaka mezarlığındaki kamu görevlileri ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin görevlendirdiği özel güvenlik şirketi elamanları görevlerini ihmal etmiştir. Bu saldırıların arkasındaki niyet ne olursa olsun, bu türden davranışların barış ve dostluktan uzak tavırlar olduğu kanısındayız.

ABF olarak ülkemizde barış, hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve demokrasi içerisinde farklılıklarımızı zenginlik görerek yaşamak istiyoruz. Bu temel talep ve beklentinin milyonlarca insanın yüreğinde olduğunu biliyoruz. Bu duygu ve talepten rahatsız olanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Gericiliğe, karanlığa ve linç kültürüne karşı bizim öğretimiz ve sağduyumuz her zaman kazanmıştır.

Sayın İnsan Hakları Komisyon Başkanı

İşte bu nedenle çağrımız nettir. Uygar ve insan olmanın yolu mezarlara ve Alevi kurumlarına saldırıdan değil, insanlık tarihinin gerici ve karanlık gerçeğiyle yüzleşmekten geçer.

ABF,  2 Temmuz şehitlerimizin Anıt Mezarına yapılan bu çirkin ve insanlık dışı saldırıları kınıyor, bu olayların arakasındaki niyetlerin ve kişilerin derhal ortaya çıkarılması, yargıya teslim edilmesi için TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından olayın araştırılmasını, ayrıca Anıt mezar alanının korunmasında gerekli duyarlığın gösterilmesi bekliyor ve olayın takipçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Gereğini bilgilerinize sunarım.  Saygılarımla

Turan Eser
Alevi Bektaşi Federasyonu
Genel Başkanı

ALEVİ BEKTAŞ FEDERASYONU (ABF)
Sokullu Mehmet Paşa Cad.  İğde Sokak No:24 06450 Dikmen-Ankara
Tel: (0.312) 480 15 55* Fax: (0.312) 480 15 75
E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy63613 = 'alevifederasyonu' + '@';

addy63613 = addy63613 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text63613 = 'alevifederasyonu' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

63613 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


www.alevifederasyonu.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.