ABF : Din Dersi Öğretmenleri Çocuklarımızdan Uzak Dursunlar

ABF : Din Dersi Öğretmenleri Çocuklarımızdan Uzak Dursunlar

Yeter Artık.. Din Dersi Öğretmenleri Çocuklarımızdan uzak dursunlarSon aylarda yoğun bir şekilde okullardaki Alevi çocukları üzerinde...

A+A-

ABF : Din Dersi Öğretmenleri Çocuklarımızdan Uzak DursunlarYeter Artık..

Din Dersi Öğretmenleri Çocuklarımızdan uzak dursunlar

Son aylarda yoğun bir şekilde okullardaki Alevi çocukları üzerinde baskılar artmış ve kaba güç kullanılmak suretiyle ''hastanelik'' edilecek şekilde darp olayları meydana gelmeye başlamıştır. Bu olaylar, sıradan kişiler tarafından değil, ''Din Dersi Öğretmenlerince'' yapılmaktadır. Bir çocuğumuz halen aldığı darpdan dolayı hastanede yatmaktadır.

15 Ocak 2008 tarihinde Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde, Din Dersi öğretmeni Mustafa Kurt, Muharrem orucu tutan Burak Tibar'ı hastanelik edene kadar dövmüş; Çocuğumuzun ‘’ben orucum vurmayın’’ demesi üzerine daha da hiddetlenen Din öğretmeni, tekmelerle çocuğumuzun böbreklerine zarar vermiş ve iç kanamaya sebebiyet vermiştir. Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan öğrencinin iç kanama geçirdiği anlaşılmıştır. Öğrencimiz halen de kanamadan dolayı hastanede yatmaktadır. Çocuğumuzun böbreklerinde hasar oluşmuştur.

Bu ilk değil….

Bilindiği gibi daha önce de yurdun çeşitli illerinde ve okullarında alevi öğrencileri dövmeler, namaz kılmaya zorlamalar yaşanmış; bu olaylar sonucunda bazı öğrenciler okulu bırakmak bazıları da okul değiştirmek zorunda kalmıştı. Çok yakın zamanda Esenyurt ' da benzer olayın gerçekleşmesi ve öğretmenin de gereken cezayı almadan , 30 YTL lik bir cezayla daha iyi bir okulda görev e başlaması bu kişileri cesaretlendirmiş ve bu olayların münferiden olmaktan çıkartmış, sistematik bir duruma getirmiştir. Bunlar kamuoyuna yansıyan olaylardır. Bunun dışında onlarca öğrencimiz başına gelenleri dışa yansıtamamaktadır.

Bu neyin göstergesidir?

AKP Hükümeti alevi açılımı adı altında göstermelik şovlar yaparken, onların gerçek sorunlarını görmezden gelmeye devam etmektedir. Yıllardır dile getirilen ve sağır sultanın bile duyduğu bu talepler konusunda üç maymunu oynayan Başbakan hala "Bana ulaşmış bir talep yok" diyebilmektedir. Sayın Başbakan, zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda açılan ve en son AİHM'e kadar giden ve karar çıkan davayı mı duymamıştır. ? Zorunlu Din Derslerinin kaldırılması ve Cemevlerimizin ibadethane kabul edilmesiyle ilgili olarak topladığımız 1 milyon imzayı mı görmemiştir.? Bu samimiyetsizliktir.
Bu konuda kılını kıpırdatmayan hükümet; bu tür hasta ruhlu öğretmenlere cesaret vermektedir.

AİHM kararı biran evvel uygulamaya sokulmalı ve Alevi Öğrenciler Din Dersi ve Din Öğretmenleri işkencesinden kurtarılmalıdır.

Burak evladımıza atılan tekmeler bizlere atılmıştır, Burak yalnız değildir, bizler Alevi Kuruşları olarak bu ve benzeri konuların yakın takipçisi olacağız. 18/01/2008

Saygılarımızla

Alevi Bektaşi Federasyonu İstanbul Bileşenleri

  • Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
  • Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maramara Bölgesi Şubeleri
  • Yalıncak Sultan Derneği
  • Taşdelen Hacıbektaş Veli Derneği
  • Çamşıhı Hüseyin Abdal Derneği
  • Tunceliler Derneği

18 Ocak 2008 - Alevi Haber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.