ABF : DTP'ye yönelik anti-demokratik uygulamalara son verilmelidir

ABF : DTP'ye yönelik anti-demokratik uygulamalara son verilmelidir

ABF : DTP'ye yönelik anti-demokratik uygulamalara son verilmelidirALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASIÜlkenin acil çözüm...

A+A-

ABF : DTP'ye yönelik anti-demokratik uygulamalara son verilmelidirABF : DTP'ye yönelik anti-demokratik uygulamalara son verilmelidir

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

Ülkenin acil çözüm bekleyen sorunlarının yakıcı olduğu bir ortamda 29 Mart Yerel seçimleri gerçekleşti. Seçimler sonrasında meydana gelen yeni tablo karşısında iktidar partisinin; “demokratik bir anayasa, ekonomik kriz (işsizlik, yoksulluk), Alevi toplumunun talepleri, Kürt sorununun demokratik çözümü" gibi güncel ve ertelenemez sorunların çözümüne ilişkin politikaları gündeme getirmesi beklentisi haklı olarak kamuoyunda oluştu. Ancak AKP iktidarı bildik tavırlarını sürdürmekte, kamuoyundan ve demokrasi güçlerinden gelen haklı taleplere kulak tıkamaya devam etmektedir. ABD Başkanının Türkiye ziyaretinden sonra estirilmeye çalışılan “değişim rüzgarı” görülüyor ki bir göz boyamadan öteye gidememektedir.

AKP, İktidar olmaktan aldığı güç ile bütün olanakları kullanırken aydınlara, muhalif güçlere ve demokratik kurumlara baskıyı giderek artırmaktadır. Her defasında vurgulanan “siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez kurumlarıdır” ilkesi DTP’ye yapılan baskın ve göz altılarla bir kere daha ihlal edilmektedir. Türkiye toplumu zaten gereğinden fazla gerilmiş ve büyük bir toplumsal güvensizlik içindedir. Bu ortamda mevcut gerginliklere yenilerini eklemek sorunları çözmediği gibi yeni sorunlar da doğurmaktadır.

Günümüz Türkiye’sinin ihtiyacı çoğulcu ve katılımcı demokrasi çerçevesinde sorunları ele almak, kalıcı çözümler üretmektir. Kamuoyu haklı olarak bu çözüm adımının AKP iktidarından beklemektedir. 

Bizler, AKP hükümetini elindeki iktidar gücünü; baskı ve çözümsüzlüğü derinleştirme aracı olarak değil, demokrasinin geliştirilmesi, kurumsallaşması ve yaşanabilir bir Türkiye oluşturması yolunda kullanmasını bekliyor ve davet ediyoruz.

AKP hükümeti, ağzında Pelesenk yaptığı “farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz” sözünün demokrasilerde ne anlama geldiğini pratikte kanıtlamalıdır. Bu itibarla DTP’ye yapılan anti-demokratik uygulamalara derhal son vermelidir.

Kürt Sorununun çözümü yönünde sivil inisiyatifi geliştirmeli ve demokratik tartışma ortamını yaratmalıdır. Zira siyasi iradenin sorumluluğu bunu gerektirmektedir. Bu tavrı zaman yitirmeden acilen iktidardan bekliyoruz. 

ABF BASIN BÜROSU

KAYNAK : Alevihaber.com - 18 Nisan 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.