ABF Genel Başkanı Güzelgül’den barış çağrısı: Savaşta kazanan olmaz

ABF Genel Başkanı Güzelgül’den barış çağrısı: Savaşta kazanan olmaz

PİRHA – Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Pir Hüseyin Güzelgül, Suriye'nin İdlib kentinde 34 Türkiye askerinin yaşamını yitirmesine ve savaşa tepki gösterdi. Güzelgül, "Yaşamı savunan

A+A-

Türkiye ordusuyla ile Suriye ordusu arasında İdlib’de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 34 asker ile ilgili Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül PİRHA‘ya konuştu.

Kureyşan Ocağı pirlerinden Hüseyin Güzelgül, taraflar arasında barışı temenni ettiklerini belirterek, “Çerağımızı barış, kardeşlik, eşitlik, sevgi, adalet ve özgürlük için yakarız. Amacının bile bilinmediği bu savaşta bizler barıştan ve kardeşlikten yanayız” dedi.

“İKTİDAR İNSANCIL POLİTİKA İZLEMELİ”“İnsanların ne uğruna öldüklerini bilmiyoruz. Hiçbir çıkar insan hayatından kıymetli değildir” diyen Güzelgül, AKP iktidarını daha dikkatli ve insancıl politika izlemeye davet etti.

“SAVAŞLARDA KAZANAN OLMAZ, KAYBEDEN İNSANLIK OLUR”ABF Genel Başkanı Pir Hüseyin Güzelgül, “Bizler her zaman barıştan ve kardeşlikten yana olacağız. İnancımız gereği, olmak zorunda olduğumuz yol budur. Muradımız zengin fakir, güçlü güçsüz, dost düşman demeden herkesin eşit şartlarda yaşamasıdır. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek şöyle devam etti:

“Yaşamını yitiren tüm canların devr-i daim olsun. Toplumları kutuplaştıran bu ayrıştırıcı tutumun bir an önce ortadan kaldırılmasını diliyoruz. Savaşlarda kazanan olmaz ama kaybeden tüm insanlık olur.”

Düzgün BULUT / İSTANBUL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.