ABF Genel Yönetim Kurulu Başkanlığına ve Alevi Kamuoyuna

ABF Genel Yönetim Kurulu Başkanlığına ve Alevi Kamuoyuna

ABF Genel Yönetim Kurulu Başkanlığına ve Alevi Kamuoyuna Alevi Bektaşi Federasyonu, Genel Kurulu 28.10.2007 tarihinde yapılacaktır. Ülkemizin içinde...

A+A-

ABF Genel Yönetim Kurulu Başkanlığına ve Alevi Kamuoyuna ABF Genel Yönetim Kurulu Başkanlığına ve Alevi Kamuoyuna

Alevi Bektaşi Federasyonu, Genel Kurulu 28.10.2007 tarihinde yapılacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu süreç ve AKP hükümetinin yapmak istedikleri,  Demokratik ve Laik Cumhuriyetin, din temeline dayalı anayasayla kuşatılması hevesi, önümüzdeki ABF Genel Kurulunun ne denli önemli olduğunu göstermektedir.

Ülkemizin ve Aleviliğin geleceği açısından güçlü ve örgütlü bir Alevi Örgütlemesine ihtiyaç olduğu kesindir. Alevi Kuruluşlarının en üst çatısı olan ABF’ nin bu işlevine bu anlamda önümüzdeki süreçte çok daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.

Bu ve benzeri sebeplerle ABF nin 28 Ekim deki Genel Kurulunda üst çatı olma özelliği açısından, kurumsal temsiliyetin gözetildiği bir yönetim oluşturulmalıdır. ABF kişisel temsiliyetle değil ,kurumsal temsiliyetlerle yönetilmelidir.  Aksi takdirde kurumlar dışarıda kalmakta ve üst çatı özelliği korunamamaktadır.

Ayrıca ABF, delege oyunları ve naylon-hülle derneklerle şahısların güdümüne girmemelidir. Aleviliğe bulunduğu bölgelerde hizmet vermemiş, sadece ABF de delege ağırlığı sağlamak amacıyla dernek kurmak ve bunları da ABF ye üye yapmak, ABF nin temsilyetini ve güvenirliliğini ortadan kaldıracaktır.

Alevi birlikteliği bizim için öncelikli görev olmalıdır. Bizim farklı düşüncelerimiz olabilir Farklı bölgelerden olabiliriz ama bizi birleştiren tek olgu Alevi kimliğimizdir.

Değerli kurum başkanları özelikle yedi ulu ozanlarımız ve Alevi büyüklerin anma günlerinde birlikteliğimizin sağlanması gerekir. Bu birliktelik sizlerin çabalarınızla olacaktır.Alevilerin birliğine hizmet etmek istemeyen yöneticileri kendilerini denetlemelidir.

Değerli kurum başkanları önümüzde yerel seçimler vardır şimdiden bu birlikteliklerimizi sağlamamız lazım bu hem güc birliğimizi hemde alevi birlikteliğimizin acil olduğunu göstermektedir.

Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar 28 Ekim de yapılacak ABF Genel Kurulunda yukarıda belirttiğimiz hassasiyetleri içeren bir yönetim oluşturulmasını önerir, aksi takdirde ABF nin üst çatı özelliğini kaybedeceğini belirtiriz.

Saygılarımla.

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği

ALEVİ HABER AJANSI

http://www.alevihaber.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.