ABF GYK toplandı : 2 Temmuz'da Sivas'tayız!

ABF GYK toplandı : 2 Temmuz'da Sivas'tayız!

ABF GYK toplandı : 2 Temmuz’da Sivas’tayız!Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Yönetim Kurulu (GYK), Disiplin ve Denetleme Kurumlarıyla birlikte...

A+A-

ABF GYK toplandı : 2 Temmuz'da Sivas'tayız!ABF GYK toplandı : 2 Temmuz’da Sivas’tayız!

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Yönetim Kurulu (GYK), Disiplin ve Denetleme Kurumlarıyla birlikte toplandı. ABF Genel Merkezi’nde yapılan ve Genel Başkan Selahattin Özel’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda öncelikle 12 Haziran seçimleri ve Alevi hareketinin genel durumu değerlendirildi. Daha sonra, yaz döneminde yapılacak çeşitli etkinlikler ve 2 Temmuz Sivas katliamının 18. anma yıldönümü, çeşitli projeler, basın alanında yapılan planlamalar üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklama şöyle:

Alevi taleplerinde ve demokraside ısrarcı olmaya devam edeceğiz!

Seçimlerde Alevi toplumu demokrasi, laiklik, eşitlik ve özgürlükten yana duyarlılığını açıkça göstermiştir. Nitekim Alevilerin yoğun olarak yaşadığı bütün yerleşim birimlerinde oy tercihleri bu yönde olmuştur. Alevi toplumunun eşitlik ve demokrasi talebi doğrultusunda açıkça tavır alması ve oy kullanması, ancak milletvekili düzeyinde temsilde karşılık bulamaması, ciddi bir eksiklik ve adaletsizliktir. Alevi hareketi, Alevilerin karar mekanizmalarında temsiliyetlerinin artması için önümüzdeki dönemde kararlı ve ortak bir duruşu ısrarla öne çıkartacaktır.

Alevi toplumunun tercihine rağmen, yeni bir siyasal iklimi yaratacak demokrasi güçleri seçimi kaybetmişlerdir. CHP’nin oylarını arttırması, Emek, Demokrasi ve Barış Bloku içinde birçok sol, sosyalist adayın milletvekili seçilmesi kuşkusuz olumlu ve sevindiricidir. Ancak AKP’nin yüzde 50 oy alarak, üçüncü dönem iktidar olması, başbakanın 12 Eylül referandum sürecinde başta Aleviler olmak üzere, birçok toplumsal gruba yönelik başlattığı ötekileştirici, "nefret" söylemini 12 Haziran seçim kampanyasında da çok fazla öne çıkartması, ülkemizde muhafazakârlaşma ve ötekileştirme sürecinin artacağına işaret etmektedir.

ABF, böyle bir gelişmenin engellenmesi için, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte gündeme gelecek yeni Anayasa tartışmalarında tercihini eşitlikçi, özgürlükçü ve laik bir Anayasa’dan yana açıkça koyacak ve Türkiye’nin bütün demokrasi güçleriyle birlikte hareket edecektir.

Alevilerin birliği için çalışacağız!

ABF, hem Alevi talepleri başta olmak üzere "eşit yurttaşlık hakkı"nın hayata geçmesi, hem de ülkemizde özgürlüklerin ve adaletin hak ettiği yere gelmesi için, kendi örgütlenmesi başta olmak üzere, bir bütün olarak Alevi hareketinin yeniden yapılanması, yan yana gelmesi ve birliği için ise özel bir çaba sarf edecektir. Bu çerçevede ilk adım olarak Haziran ayı sonunda Sivas Banaz’da yapılacak "Pir Sultan Anma Etkinliği"ne, Antalya Elmalı’da yapılacak "Abdal Musa Anma Törenleri"ne, 2 Temmuz’da Sivas katliamı, 3 Temmuz’da Çorum katliam girişimini protesto ve anma  yürüyüş ve mitinglerine, yine 3 Temmuz’da İmranlı Cogi Baba Etkinliklerine ve 15 Ağustos’ta Hacı Bektaş’ta yapılacak geleneksel Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri’ne, hiçbir tereddüde yer vermeyecek şekilde tam destek verecektir.

Madımak Oteli’ne "Utanç Müzesi" tabelası asılmalı...

ABF, bu yaklaşımına uygun olarak,  bütün bu etkinlikler içinde, katliamlara ve haksızlıklara karşı, hak arama ve demokrasi mücadelemizde sembol olan 2 Temmuz Sivas katliamını anma yürüyüş ve mitingine, Alevi kişi ve kurumlar başta olmak üzere, bütün siyasi partileri, sendikaları, sivil toplum örgütlerini ve vicdan sahibi herkesi davet ediyor. ABF, 2 Temmuz’da herkesi Sivas’a davet ediyor, çünkü 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas katliamı, Madımak Oteli henüz "insanlık onurunun hatırlanması için utanç müzesi" yapılmadığından, bu katliam insanlığa karşı işlenmiş en önemli katliamlardan biri olarak belleklerde yer almaya devam etmektedir. Alevi hareketinin ve demokrasi güçlerinin ısrarlı mücadelesi sonucu önce alt katındaki kebapçı lokantası kapatılan, arkasından kamulaştırılarak tabelası indirilen Madımak Oteli’ne "Utanç Müzesi" tabelasının asılması için Sivas’ta birlik olalım, can olalım, birliğimizin dirliğimizin ruhunu, anan yakılan canlarımızın "canı" ile birleyelim...

ABF, "Hak İhlalleri Raporu" yayınlıyor...

ABF, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı daha etkin bir mücadele yürütmek çin, Temmuz ayından itibaren Hak İhlalleri Raporu" yayınlayacak. Türkçe yayınlanacak rapor, Kürtçenin yanı sıra, uluslar arası platformlarda insan hakları kuruluşları başta olmak üzere, Avrupa Parlamentosu milletvekillerine, Birleşmiş Milletler temsilcilerine ve ilgili kurumlara dağıtılmak üzere İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerine de çevrilecektir...

Ankara, 18 Haziran 2011

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)

Basın Bürosu

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.