ABF: Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri'ne güçlü katılalım!

ABF: Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri'ne güçlü katılalım!

ABF: Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri'ne güçlü katılalım!Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu 9 Ağustos 2011 tarihinde Ankara’da...

A+A-

ABF: Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri'ne güçlü katılalım!ABF: Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri'ne güçlü katılalım!

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu 9 Ağustos 2011 tarihinde Ankara’da yaptığı toplantıda, 15-18 Ağustos tarihleri arasında Hacı Bektaş’ta yapılacak anma törenlerine kitlesel katılma kararı aldı.

ABF, ayrıca PSAKD, AKD ve HBVAKV’nın Hacıbektaş’ta yapacağı etkinlikleri de destekleme ve Hacıbektaş Belediyesi’nin 15 Ağustos Pazartesi günü yapacağı “Değerlendirme Toplantısı”na katılma kararı aldı.

ABF, her yıl olduğu gibi bu yıl da federasyon bileşenleri ile 15 Ağustos 2011 Pazartesi günü saat 17:00’de kurum başkanları ve bütün yöneticilerinin katılımına açık bir “Danışma Kurulu Toplantısı” yapacak.

ABF GYK Toplandı…

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu 9 Ağustos 2011 tarihinde Ankara’da toplandı. Toplantıda Abdal Musa Anmaları, Sivas ve Çorum katliam yürüyüşleri başta olmak üzere yapılan etkinlikler değerlendirildi, Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine Alevilerin güçlü katılımının sağlanması benimsenirken, Alevi Gençlik Kampının programı kesinleştirildi ve basın-yayın çalışmalarını daha da güçlendirme kararı alındı. Toplantıda alınan kararlar şöyle:

1) Anma etkinlikleri daha iyi organize edilmelidir:

ABF, Abdal Musa, Hacı Bektaş Veli, Hamza Baba gibi etkinlikler başta olma üzere, Alevi ulularını anmak için yapılan etkinliklerin hem fiziki hem de içerik olarak bir çok eksiği barındırdığını tespit etmiştir. Bu nedenle ABF, bu tür etkinliklerin hem teknik ve fiziki organizasyon, hem de sanatsal-kültürel ve inançsal yönden daha etkin hale gelmesi, ulusal ve uluslararası boyutta desteklerin önceden sağlanabilmesi için kendi içinde bir “Çalışma Grubu” kurarak ortak bir konsept oluşturulmasını, bu konseptin ABF yönetiminde konuşulmasından sonra da, ilgili kurumlarımızla ve kamuoyu ile paylaşılmasını karar altına alınmıştır.

2) Sivas katliamı protesto yürüyüşü ve mitingi:

Sivas katliamının 18. yılı nedeniyle Sivas Madımak önünde yapılan protesto yürüyüşü ve mitinginde yaşanan provakatif girişimlerin Alevi kamuoyunu üzdüğünü belirleyen ABF Genel Yönetim Kurulu, Vali’nin açıklamaları sonucu gerilen ortamı, yürüyüşe katılan bazı çevreler tarafından da körüklenmesinin, polisin biber gazı atmasının protesto ve anma yürüyüşüne gölge düşürdüğünü, bundan sonra yapılacak etkinliklerde bu durudan ders çıkararak organizasyon başta olmak üzere, asıl olarak Madımağın Utanç Müzesi Olması talebinin öne çıkartılmasını benimsemiştir.

3) Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri’ne güçlü katılalım!

Alevi Bektaşi Federasyonu, 15-18 Ağustos tarihleri arasında Hacı Bektaş’ta yapılacak anma törenlerine kitlesel katılma kararı almıştır. ABF, ayrıca PSAKD, AKD ve HBVAKV’nın Hacıbektaş’ta yapacağı etkinlikleri de destekleme ve Hacıbektaş Belediyesi’nin 15 Ağustos Pazartesi günü yapacağı “Değerlendirme Toplantısı”na katılma kararı almıştır.

ABF, her yıl olduğu gibi bu yıl da federasyon bileşenleri ile 15 Ağustos 2011 Pazartesi günü saat 17:00’de kurum başkanları ve bütün yöneticilerinin katılımına açık bir “Danışma Kurulu Toplantısı” yapma kararı almıştır.

4) Basın Yayın çalışmalarını daha da güçlendiriyoruz!

“alevRAPOR”: Alevi hak ihlallerini kapsayan “aleviRAPOR” adlı bültenin yayınlanmasının basında ve kamuoyunda son derece olumlu bir tepki aldığını, bu çalışmayı destekleyerek daha da büyütmek gerektiğinin altını çizen ABF GYK, önümüzdeki günlerde İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak da yayınlanacak “aleviRAPOR”un Avrupa’da ve BM’de dağıtılmasının sağlanmasını da karar altına almıştır.

“CAN Dergisi” çıkıyor!: ABF GYK, bir süredir hazırlıkları süren “araştırma-inceleme dergisi”nin ismini kendi arasında yaptığı oylamayla “CAN” olarak belirledi ve mümkün olan en kısa sürede yayınlanmasını karar altına aldı. 5 bin adet basılacak “CAN Dergisi”, Alevi kurumları başta olmak üzere, ilgili bütün çevrelerde 5 TL’den dağıtılacak.

Alevi Haber - 9 Ağustos 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.