ABF: Haklı Taleplerimizi Almak İçin Bu Defa İzmir'de Olacagız...

ABF: Haklı Taleplerimizi Almak İçin Bu Defa İzmir'de Olacagız...

ABF: Haklı Taleplerimizi Almak İçin Bu Defa İzmir'de Olacagız...  * TAHRİR MEYDANI’NDAN GÜNDOĞDU MEYDANI’NA* DEMOKRATİK,...

A+A-

ABF: Haklı Taleplerimizi Almak İçin Bu Defa İzmir'de Olacagız...ABF: Haklı Taleplerimizi Almak İçin Bu Defa İzmir'de Olacagız... 

* TAHRİR MEYDANI’NDAN GÜNDOĞDU MEYDANI’NA

* DEMOKRATİK, EŞİTLİKÇİ, ÇOGULCU, ÖZGÜRLÜKÇÜ YENİ BİR ANAYASA

Değerli Basın Çalışanları;

Bildiğiniz üzere; “Eşit Yurttaşlık Hakkı” başlığı altında andığımız;  bizce son derece insanî, vicdanî, meşru, yasal taleplerimizi çeşitli vesilelerle dile getiriyoruz. Dile getirmekle yetinmiyor; Türkiye Demokrasi ve laiklik tarihinin şimdiye dek tanık olmadığı büyük eylemlerle meydanlara çıkıyoruz: 9 Kasım 2008  Ankara Sıhhiye ve 8 Kasım 2009 İstanbul- Kadıköy mitinglerimiz ile 2010 Eylül – Ekim aylarında Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirdiğimiz 24 saatlik oturma eylemlerimizi anımsayın lütfen.

Değerli Basın Çalışanları;

Temel taleplerimizi elde etmek konusunda biz Aleviler ne denli kararlı isek; ne yazık ki hükümet de bir o kadar, kararsız, tutarsız, savsaklayıcı, geçiştirici, bir konumdadır. Daha da kötüsü Alevilerin içinden devşirdiği, Alevi toplumu içerisinde hiçbir değerleri olmayan, esameleri okunmayan kesim ve kimselerle, günün geçerli deyimi ile söylersek;  ÇAKMA ALEVİLERLE kamuoyunu oyalayıp duruyor.

AKP’yi ciddiyete davet ediyoruz.

Alevileri bıraktılar, Alevilikle oynuyorlar, kendilerince, kendi meşreplerine uygun bir Alevilik yaratmaya çalışıyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyundur. Bu ellerine aldıkları bir ateş topudur. Ki döner kendilerini yakar.

Şugünler de bölgemizde diktatörler tek tek devrilirken; ve Sayın Başbakan; bu diktatörlere halkın önünde hiçbir kuvvet duramaz, çekilin diye telkinlerde bulunurken; kendisinin, kendi ülkesi ve kendi halkı için bu söylediklerinin tam tersini yapması, uygulaması anlaşılır şey değildir. Aslında anlıyoruz; HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyelerini kendi memurları haline getirdikten sonra; sıraya Yargıtay ve Danıştay üyelerini aldıktan sonra, iki partili bir Meclis ve Başkanlık sistemi hazırlıkları ile; anlıyor biliyor ve görüyoruz ki sivil dinci, faşist bir diktatörlüğe doğru gidiyoruz. Mahalle imamları, polislerden imamlar, imamlardan polisler, Mübarek yanlısı kara gömlekli milisler yaratmanın ilk belirtileridir. Daha üç gün önce Torba yasasına karşı çıkan emekçilere görülen reva, biber gazları, tazyikli sular, gaz bombaları, panzerler ve coplar ise ilk denemeleridir.

Sn. Başbakan unutmasın; Kahire’nin Tahrir Meydanı varsa; bizim de Sıhhiye, Kadıköy, Taksim, Cumhuriyet, Gündoğdu meydanlarımız var.

6 Mart 2011 günü saat 13.00’de İzimir’de Gündoğdu Meydanı’nda olacağız.

Burada; ısrarla ve bir kez daha, demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu Anayasa talebimizi, Eşit Yurttaşlık hakkımızı dile getireceğiz.

Seçimlere doğru giderken sadece AKP’ye değil, iktidara talip olan bütün partilere de seslenmiş olacağız, ne bir partinin, ne bir adayın, ya da Aday adayı’nın taşıyıcısı olmayacağız. Sadece ve sadece sorunlarımızın çözümünü talep edeceğiz. Yoksa sonunuz Tahrir Meydanı olur diyeceğiz.

Kurtuluş tarihimizin simge şehri; Türkiye Demokrasisinin temel taşı, yüzü medeniyete dönük, aydınlık insanların, aydın şehri İzmir’de İzmirli Aleviler ve Sünnilerle birlikte olmaktan onur duyacağız.

Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel Başkan
 
Alevi Haber - 6 Şubat 2011 Pazar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.