ABF İnanç Kurulu Hızır ayına ilişkin açıklama yaptı

ABF İnanç Kurulu Hızır ayına ilişkin açıklama yaptı

ABF İnanç Kurulu, Xızır ayına ilişkin açıklama yaptı. İnanç Kurulu Başkanı Hasan Kılavuz tarafından yapılan açıklamada....

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu Başkanı Hasan Kılavuz, 15 Ocak’ta başlayıp 15 Şubat’ta sona erecek olan Xızır ayına ilişkin açıklama yayınladı.

“CÜMLE CANLARIMIZIN ORUÇLARI, LOKMA VE KURBANLARI HAKK KATINDA KABUL OLSUN”                    

“ABF İnanç Kurulu’nun yıllardan beri uyguladığı kurumsal karar gereğince, her yıl olduğu gibi, bu yıl da cemevlerimizde 13-14-15 şubat günlerinde Hızır orucu tutulacaktır. İnanç ve ibadetimizin doruk noktasına ulaştığı günler Hızır günleridir” denilen açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

“Bir yıla yakın süreden beri, ülkemizi ve dünyayı tehdit eden korona salgını nedeniyle, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince, her yıl oruç süresince cemevlerimizde yapılan ‘’oruç açma’’, ‘’muhabbet programları’’ ve oruç sonunda yapılan ‘’Hızır cemi’’ bu yıl yapılmayacaktır. Öncelikli görevimiz insanlarımızın sağlığını korumaktır. Ancak; Hızır orucu süresince her cemevi, çalışanlarının, yöneticilerinin ve dedelerinin katılımıyla her akşam oruç açmada çerağ uyandırılıp, lokma paylaşılacaktır. Pandemi nedeniyle cemevlerimizin ayakta kalabilmelerini ve hizmet sunmalarını sağlamak üzere cemevleri üyeleri ve tüm alevi canlar, Hızır lokmalarını, kurban ve bağışlarını bulundukları alanlardaki cemevlerine vererek destekte bulunabilirler. Cümle canlarımızın oruçları, lokma ve kurbanları Hakk katında kabul, Şah-ı Merdan Ali Bozatlı Hızır yar ve yardımcınız, Hızır ayınız mübarek olsun. Aşk ile…”

(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.