ABF : Kardelenlerin annesi Türkan SAYLAN'ın mücadelesi yolumuza ışık olacaktır

ABF : Kardelenlerin annesi Türkan SAYLAN'ın mücadelesi yolumuza ışık olacaktır

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU : Kardelenlerin annesi Türkan SAYLAN'ın mücadelesi yolumuza ışık olacaktırBAŞIMIZ SAĞOLSUNTürkan SAYLAN...

A+A-

ABF : Kardelenlerin annesi Türkan SAYLAN'nın mücadelesi yolumuza ışık olacaktırALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU : Kardelenlerin annesi Türkan SAYLAN'ın mücadelesi yolumuza ışık olacaktır

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Türkan SAYLAN Hakka Yürüdü.

Yaşamını toplumsal mücadeleye adamış olan ve bu konuda yapmış olduğu çalışmalarla, ülke kamuoyunun haklı sevgi, sempati ve takdirini kazanmış olan Türkan SAYLAN’ın, kansere karşı vermekte olduğu yaşam mücadelesi ne yazık ki, dün gece sona erdi.

Çağdaş bir Türkiye’nin yolunun eğitimden geçtiğine inanan ve bu nedenle yaşamını toplumun eğitimine adamış olan Türkan SAYLAN, “Baba beni okula gönder” kampanyası, kız öğrencilere yurtlar inşası, ekonomik nedenlerle okuyamayan onbinlere burs sağlama konusundaki çalışmaları ve mücadelesi hepimizin aklındadır.

Yobazlığa ve karanlığa karşı duruşun timsali olan Türkan SAYLAN, Bilim ve eğitim ile yobazlığın karşısında durulacağını ve karanlığın aydınlanacağını bizlere göstermiştir.

Yapmış olduğu çalışmalarla halka ve kamuoyuna umut ve moral aşılayan Türkan SAYLAN, halkın haklı güvenini de kazanmıştır.

Lösemili çocuklar için yapmış olduğu bilimsel çalışmalar, kadın kimliğinin mücadeleci yönü de unutulmaması gereken niteliklerindendir.

Kardelenlerin annesi Türkan SAYLAN’ın mücadelesi yolumuza ışık olacaktır.

Demokratik kamuoyunun, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ve sevenlerinin başı sağolsun.

Ailesine de başsağlığı ve sabır dileriz.

Alevi Bektaşi Federasyonu
Genel Yönetim Kurulu

KAYNAK : Alevihaber.com - 18 Mayıs 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.