ABF, KESK'i mitinge davet etti

ABF, KESK'i mitinge davet etti

ABF, KESK'i mitinge davet ettiAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve beraberindeki heyet, KESK'i 8 Kasım'da İstanbul'da...

A+A-

ABF, KESK'i mitinge davet ettiABF, KESK'i mitinge davet etti

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve beraberindeki heyet, KESK'i 8 Kasım'da İstanbul'da yapacakları mitinge davet etti.

Ankara- Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri, KESK Genel Başkanı Sami Evren'i ziyaret etti. KESK Genel Merkezi'ndeki ziyarette konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, geçen yıl 9 Kasım'da ''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık'' sloganıyla miting düzenlediklerini hatırlatarak, Alevi çalıştaylarının bu mitingin ardından gerçekleştirildiğini söyledi.

Çalıştaylardan çıkan sonucun kendilerini tatmin etmediğini dile getiren Genç, Madımak Oteli'nin müze olması taleplerinin bile ''ödenek yetersizliği bahane edilerek'' kabul edilmediğini savundu.

Genç, ''AKP bir çok açılım dile getiriyor ama Kürt ve Alevi açılımında muhataplarını bir kenara koyuyor'' dedi.

İstanbul'da 8 Kasım'da taleplerini dile getirmek üzere bir miting düzenleyeceklerini anımsatan Genç, mitinge KESK'i de davet etti.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de ''demokrasinin dünyanın hiç bir yerinde yönetimin iyi niyetiyle oluşmadığını, demokratikleşmenin taleplerin toplumsallaşmasıyla hayata geçebileceğini'' söyledi.

Geçen yılki mitingin Aleviler için bir dönüm noktası teşkil ettiğini belirten Evren, demokratik taleplerin hayata geçmesi için, demokrasi isteyen bütün kesimlerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Evren, mitingin ''ayrımcılığa karşı bir tepki olarak'' gerçekleştirileceğini ifade ederek, KESK'in ücret sendikacılığı yapmadığını, toplumsal sorunlarla yakından ilgilendiğini ve mitinge destek vereceklerini bildirdi.

Ayrımcılığın ortadan kaldırılması için Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğini savunan Evren, ''Mevcut Anayasa, ayrımcılığın belgesidir. Bu Anayasa ile bu ülkeyi yönetemezsiniz. Demokratik bir açılım ihtiyacı, hükümet tarafından dillendiriliyorsa, Anayasa'nın demokratik olmadığı kabul edilmiş demektir'' diye konuştu.

CUMHURİYET - 21 Ekim 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.