ABF : "Kürt Sorunu" Konusunda Somut Adımlar Bekliyoruz

ABF : "Kürt Sorunu" Konusunda Somut Adımlar Bekliyoruz

ABF : "Kürt Sorunu" Konusunda Somut Adımlar BekliyoruzALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI* “Kürt Sorunu” Konusunda...

A+A-

ABF : "Kürt Sorunu" Konusunda Somut Adımlar BekliyoruzABF : "Kürt Sorunu" Konusunda Somut Adımlar Bekliyoruz

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

* “Kürt Sorunu” Konusunda Niyet Açıklamaları Yetmez.

* Somut Adımlar Bekliyoruz.

* Ve Şimdiden Seviniyoruz.

Onca uygarlığa beşik olmuş Anadolu topraklarının 6 bin yıllık bilinen tarihine baktığımızda, dünyada bir benzerinin daha olmadığını görürüz.

Kimler gelmiş, kimler geçmiş…

Her birinden bir iz kalmış.

Her biri, diğerini etkilemiş, etkilenmiş.

Yakın geçmişte olduğu gibi bugün de, bu topraklar üzerinde;  Türkler, Kürtler, Araplar, Ermeniler, Çerkezler, Rumlar birlikte yaşamaktayız.

Kimi sıkıntılara karşın, ortak anılarımız, ortak tarihimiz, sevinçlerimiz, bayram günlerimiz her birimizi, diğerine güçlü bağlarla bağlar. Gönüllü, kardeşçe, eşit, sevgi ve saygı temelli birlikteliğimiz hep belirleyici olmuştur.

Bu ortak tarihi; geleceğe de bu anlamda ışık tutmaktadır.

Ülkemizde yıllardır devam ede gelen ve gelinen bu aşamada herkesin artık adını koyduğu “Kürt Sorunu” nihayet çözüme doğru gidiyor.

Çok başımız ağrıdı.

Çok acı çektik.

Ağır bedeller ödedik.

Geç kaldık.

Yine de iyi ki; çözüm aşamasına gelindi.

Biz Aleviler; temel felsefemiz gereği, tanrıyı insanda gördüğümüz için; gerekçesi ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü reddederiz. Bizim katımızda insan öldürmekten daha ağır bir suç yoktur. Ve her kim ki, bir insanı öldürür, o kişi biraz da kendini öldürmektedir.

Bu nedenle “Kürt Sorunu” konusunda, devlet’te, parlamento’da, hükümet’te, yurttaşlar arasında oluşan ılıman havayı; bir daha asla kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak değerlendiriyor, ümitleniyor ve şimdiden seviniyoruz.

Niyet açıklamalarının dışında, henüz somutta elle tutulur bir şey olmamasına karşın; bu ülkede Kürtlerin de, Alevilerin de, başkalarının da varolduğu gerçeğinin görülmesini bir başlangıç olarak kabul ediyoruz.

Görmek yetmez, çözmek gerekir.

Kardeşlik ve eşit yurttaşlık temelinde bir çözüm.

Herkesi tatmin edecek;  hem de bir daha  ne yabancı güçlerin, emperyalistlerin, ne de içeriden dışarıdan birilerinin kaşıyıp önümüze kanlı bir sofra halinde koyamayacağı bir çözüm.

Kürt Sorunu”nun çözümünün; Alevi taleplerinin karşılanmasına da hizmet edeceğinin bilinciyle; aklı selim tüm yurttaşları ve sorumluları bu sürece katkı koymaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 05.08.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.