ABF: Kürt sorununda niyet açıklaması yetersizdir

ABF: Kürt sorununda niyet açıklaması yetersizdir

ABF: Kürt sorununda niyet açıklaması yetersizdirABF Başkanı Balkız,yaptığı yazılı açıklamada, Kürt sorununu çözümünde...

A+A-

ABF: Kürt sorununda niyet açıklaması yetersizdirABF: Kürt sorununda niyet açıklaması yetersizdir

ABF Başkanı Balkız,yaptığı yazılı açıklamada, Kürt sorununu çözümünde niyet açıklamasının yetersiz olduğunu belirtti

Ankara (05.08.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, yaptığı yazılı açıklamada, Kürt sorunu konusunda niyet açıklamalarının yeterli olmadığını ve somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yıllardır devam eden ve gelinen aşamada herkesin artık adını koyduğu ‘Kürt sorunu’nda çözüme doğru yol alındığını belirtti. Balkız, “Çok başımız ağırdı, çok acı çektik, ağır bedeller ödedik, geç kaldık. Yine de iyi ki çözüm aşamasına gelindi. Biz Aleviler, temel felsefemiz gereği, tanrıyı insanda gördüğümüz için, gerekçesi ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü reddederiz. Bizim katımızda insan öldürmekten daha ağır bir suç yoktur. Ve her kim ki, bir insanı öldürür, o kişi biraz da kendini öldürmektedir.”

‘Kürt Sorunu’nun çözümü Alevilerin taleplerini karşılanmasına hizmet edecektir’

Sorunun çözümünde ümitli olduklarını ve şimdiden sevindiklerini kaydeden Balkız, açıklamasında şunlara yer verdi: “Niyet açıklamalarının dışında, henüz somutta elle tutulur bir şey olmamasına karşın, bu ülkede Kürtlerin de, Alevilerin de, başkalarının da var olduğu gerçeğinin görülmesini bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Görmek yetmez, çözmek gerekir. Kardeşlik ve eşit yurttaşlık temelinde bir çözüm. Herkesi tatmin edecek hem de bir daha ne yabancı güçlerin, emperyalistlerin ne de içeriden, dışarıdan birilerinin kaşıyıp önümüze kanlı bir sofra halinde koyamayacağı bir çözüm. Kürt Sorunu’nun çözümünün Alevi taleplerinin karşılanmasına da hizmet edeceğinin bilinciyle aklıselim tüm yurttaşları ve sorumluları bu sürece katkı koymaya davet ediyoruz.”

Gundem-online - 5 Ağustos 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.