ABF : Kutsal mekanlarımız kimseye mülk değildir!

ABF : Kutsal mekanlarımız kimseye mülk değildir!

ABF : Kutsal mekanlarımız kimseye mülk değildir!"DİRİLERİMİZE SAYGI GÖSTERMEYENLER BARİ ÖLÜLERİMİZE SAYGI GÖSTERSİNLER"Alevi...

A+A-

ABF : Kutsal mekanlarımız kimseye mülk değildir!ABF : Kutsal mekanlarımız kimseye mülk değildir!

"DİRİLERİMİZE SAYGI GÖSTERMEYENLER BARİ ÖLÜLERİMİZE SAYGI GÖSTERSİNLER"

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali BALKIZ yaptığı yazılı açıklamayla, Karaağaç Dergahı arsasına İstanbul İl Binasının yapılmasına ve Dergahta hizmet etmiş baba, dede ve pirlerin mezarlarının tahrip edilmesine tepki göstererek, "AKP’nin, "Alevi Açılımı" söyleminin ne kadar samimi olduğu ve AKP'nin nasıl takkiye yaptığı bir kez daha açığa çıkmış bulunmaktadır." dedi. İşte Balkız'ın açıklaması;

• Kutsal mekanlarımız kimseye mülk değildir.

• Dirilerimize saygı göstermeyenler bari ölülerimize saygı göstersinler.

• Dergahımıza yönelik yıkımdan vazgeçilerek, dergah Alevi-Bektaşilere teslim edilmelidir.

İstanbul’daki önemli Alevi-Bektaşi Dergâhlarından olan Karaağaç Dergâhı; en eski Alevi dergâhlarından olup, Tekke-i Aliye (Yüce Tekke) unvanını taşımaktadır.

Geleneksel olarak, İstanbul’da bulunan dergâhlardaki en yaşlı postnişin Karaağaç Dergâhında oturur ve Hacı Bektaş adını alırdı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun almış olduğu karar ile tescil edilen bu arsaya, arsada temelleri olan eski binanın aslına uygun olarak yapılıp korunması şartıyla, kültür ve hizmet amaçlı ek bir binanın yapılmasına izin verilmiştir.

Şimdi bu ek bina, Dergah’ta bulunan Cafer Baba, Münir Baba, Kömürcü Baba vb. gibi Bektaşi Babalarının mezarlarının da bulunduğu mezarlar, kazı yapılarak tahrip edilmiş ve üzerine AKP İstanbul İl Binası yapılmıştır.

Dergahlar Alevilerin kutsal mekanlarıdır. Alevi toplumunun inanç ve felsefesini yaşama alanlarıdır. Yoksulu doyurma, fakiri koruma, yersizi/yurtsuzu yatırma, misafiri konuk etme, cenazeyi kaldırma mekanlarıdır. Alevi toplumunun ortak hizmet alanıdır. Hiç kimsenin malı değildir, olmamışlardır da.

AKP, yaşamın her alanında Alevi toplumunu yok saymakta ve saldırmaktadır. Son örneği de; Karaağaç Dergahımızın arsasına İstanbul İl Binasının yapması ve yıllarca Dergahta hizmet etmiş baba, dede ve pirlerimizden olan şahsiyetlerin mezarlarını tahrip etmiş olmasıdır.  Alevilere ve Aleviliğe AKP’nin saygılı davranmadığını biliyoruz. Ama hiç olmazsa, ölülere saygılı olmalıdır. AKP de ne yazık ki bu saygının da olmadığı görülmektedir.

AKP, İstanbul İl Başkanlığını derhal dergahımızın dışına çıkarmalı, tahrip etmiş olduğu mezarları da eski hale getirmelidir.

Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde, “Alevi Açılımı” söylemleri ile ortaya çıkan AKP’nin, bu söyleminin ne kadar samimi olduğu ve nasıl takkiye yaptıkları bir kez daha açığa çıkmış bulunmaktadır.

Alevi toplumuna yönelik, iktidar partisi AKP’nin bu saldırısına karşı vermekte olduğumuz mücadelede tüm Alevi Örgütleri ile diğer dost örgütleri ve canların desteğini bekliyor, kutsal mekanlarımızın kimseye mülk olmasına izin vermeyeceğimizi bir defa daha dile getiriyoruz. Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel BAŞKAN

KAYNAK : Alevihaber.com - 20 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.